5 lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare când cumpărați o chiuvetă de bucătărie

Alegerea unei chiuvete de bucătărie nou-nouțe este o investiție care va schimba complet aspectul și funcționalitatea bucătăriei dvs. Pentru a vă asigura că veți obține bucătăria viselor dvs., există câțiva factori pe care ar trebui să îi luați în considerare, înainte de a face pasul cel mare.

 

De la materialul potrivit, la dimensiunea ideală și până la alegerea între o chiuvetă undermount sau o chiuvetă de tip drop-in, iată la ce trebuie să vă gândiți, înainte de a cumpăra o chiuvetă de bucătărie.

1. Luați în considerare materialul.

Când vine vorba de chiuvete de bucătărie, există multe materiale din care puteți alege: porțelan, oțel inoxidabil, fontă, doar pentru a numi doar câteva. Fiți realist cu privire la cât de mult va fi folosită chiuveta și cât de des (și de temeinic) intenționați să o curățați. Chiuvetele din porțelan sunt predispuse la pete și urme de zgârieturi, dar nu vă faceți griji, acestea se îndepărtează! Este nevoie doar de puțin efort și de un detergent ușor abraziv, cum ar fi bicarbonatul de sodiu.

 

Dacă sunteți un pic mai dur cu chiuveta de bucătărie, ar putea fi mai bine să investiți într-o chiuvetă din oțel inoxidabil. Acestea arată foarte minimalist și modern și vor fi mult mai ușor de menținut curate.

2. Alegeți dintre o chiuvetă de tip drop-in sau undermount.

Care este diferența? După cum sugerează și numele, o chiuvetă drop-in coboară în blat, deci există o buză vizibilă care se sprijină pe blat. Alternativ, o chiuvetă undermount se atașează sub tejghea, creând un aspect imaculat. O chiuvetă de sub tejghea maximizează spațiul disponibil pe tejghea, deoarece buza chiuvetei se sprijină sub tejghea și nu deasupra. Dacă vă place o bucătărie curată, această chiuvetă este pentru dvs. – deoarece nu există o buză, murdăria nu se poate bloca între chiuvetă și marginea blatului. În plus, deoarece chiuvetele undermount sunt considerate o opțiune de înaltă calitate, această chiuvetă de bucătărie elegantă ar putea chiar crește valoarea de revânzare a casei dvs.

 

O chiuvetă de tip drop-in este, de obicei, o alegere mai accesibilă, dar va necesita ceva atenție (și o unealtă la îndemână) pentru a fi curățată. Dar dacă trebuie să faceți singur instalarea chiuvetei, este cea mai bună opțiune.

3. Selectați dimensiunea potrivită.

Există câteva întrebări pe care trebuie să vi le puneți atunci când alegeți dimensiunea chiuvetei. Vreți să țineți cont de buget – în general, cu cât chiuveta este mai mare, cu atât prețul este mai mare. De asemenea, trebuie să fiți realist în legătură cu cât de mult folosiți chiuveta. Dacă nu sunteți un bucătar avid, probabil că puteți scăpa cu o dimensiune standard (aproximativ 55 până la 85 de centimetri lungime), dar este întotdeauna mai bine să alegeți o chiuvetă mai mare decât una mai mică, dacă aveți spațiul de pe blat pentru a o găzdui.

4. Stabiliți dacă va trebui să vă ajustați dulapurile.

Gândiți-vă la dulapurile dvs. ca la fundația chiuvetei. În funcție de ceea ce aveți deja, trebuie să vă alegeți cu grijă stilul de chiuvetă, cu excepția cazului în care faceți o renovare completă. Cele mai mari considerații: asigurați-vă că dulapurile pe care le aveți pot acomoda adâncimea noii chiuvete și că pot susține greutatea sa. De exemplu, o chiuvetă din porțelan care este umplută cu apă poate cântări cu ușurință peste 45 kg – dulapurile trebuie să fie capabile să reziste la asta.

5. Alegeți o chiuvetă simplă sau dublă

Ați întâlnit vreodată pe cineva care s-a plâns că chiuveta sa este prea spațioasă? Dacă aveți spațiul și banii necesari, luați în considerare o chiuvetă cu cuvă dublă. Aceasta vă ajută să separați vasele murdare de spațiul utilizabil al chiuvetei și face întregul proces de curățare mult mai ușor. În plus, vă oferă ceva mai mult timp între momentul în care trebuie să spălați efectiv vasele – ceea ce e perfect dacă vă place să primiți oaspeți sau dacă aveți o familie numeroasă care trece printr-o tonă de vase într-o zi.

 

Alternativ, optați pentru o chiuvetă mare cu o singură cuvă, dacă doriți un singur spațiu mare utilizabil, fără separator în mijloc. Aceasta este ideală dacă aveți tendința de a spăla multe tigăi mari sau vase mari de servire. Începeți prin a vă gândi la modul în care gătiți și curățați și veți găsi cu siguranță o chiuvetă de bucătărie pe care o veți adora.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite