5 sfaturi pentru alegerea cutiilor potrivite pentru mutare

Fie că vă mutați într-un oraș nou sau doar vă mutați peste drum, care este lucrul numărul unu de care veți avea nevoie? Cutii de mutat, multe cutii de mutat. Dar înainte de a vă mulțumi să folosiți orice cutie, hai să vedem 5 sfaturi pentru alegerea cutiilor potrivite pentru mutare.

Inspectați-le în mod corespunzător

Cutiile de mutat sunt special concepute pentru mutarea și depozitarea obiectelor fragile. Cutiile vechi și folosite sunt predispuse să se prăbușească și pot fi chiar contaminate cu dăunători nedoriți.

Evitați să vă opriți la băcănia locală sau la magazinul de reduceri pentru a le lua cutiile. Acestea au intrat în contact cu alimente și lichide zaharoase, ceea ce înseamnă că riscați să aducă infestări de insecte în noua dvs. casă. Acesta nu este un cadou de casă nouă pe care și-l dorește cineva.

Gândiți-vă să cumpărați ceva nou

Luați serios în considerare cumpărarea de cutii de mutare din carton noi. Nu numai că sunt nefolosite, dar sunt adesea mai capabile să facă față nevoilor dvs. de mutare decât cele pe care le găsiți în magazinele alimentare.

Folosiți mai mult de o dimensiune

Aprovizionați-vă cu cutii de diferite dimensiuni. Ați mai auzit expresia înainte, dar, mărimea contează, și contează foarte mult. Cutiile mici sunt perfecte pentru cărți, obiecte de colecție, figurine de acțiune și multe altele. Ele pot suporta greutatea colectivă a obiectelor mai mici, atâta timp cât sunt lipite corespunzător.

Cutiile medii sunt excelente pentru gadgeturi și obiecte care se găsesc în bucătărie, baie și în diverse tipuri de organizator de sertare din casă. Umpleți-le cu o mulțime de materiale de ambalare pentru a împiedica lucrurile să se ciocnească între ele. Cutiile mari sunt ideale pentru plăpumi, perne, lămpi și alte obiecte voluminoase sau greu de transportat. Acestea nu vor stresa cutia și nu vă vor afecta spatele.

Nu uitați nici de cutiile pentru dulapuri. O bară întărită vă permite să atârnați rochii și costume, astfel încât să nu mai pierdeți timp împăturind și desfăcând hainele.

Organizați-le în interior

Împachetați obiecte fragile, cum ar fi pahare, vaze sau obiecte de patrimoniu? Separatoarele interne din carton ondulat vor păstra totul separat, iar tuburile de carton pot fi folosite pentru a adăposti pahare sau tacâmuri speciale. Folosiți umplutură suplimentară de goluri, cum ar fi umplutura cu bule sau hârtie de împachetat, pentru a proteja lucrurile și mai mult.

Luați consumabilele potrivite

Asigurați-vă că aveți la îndemână consumabilele potrivite pentru mutare. Veți economisi timp, frustrare și vă veți salva spatele.

Banda de împachetat va menține cutiile bine sigilate – ultimul lucru pe care îl doriți este să se desfacă fundul cutiei în timp ce urcați scările! Etichetele și markerele fac mai ușor să vă amintiți ce este într-o cutie și unde se află în casă. Dacă nu aveți etichete, luați un marker și scrieți pe cutie.

Pernele cu bule împachetează paharele și obiectele fragile pentru a nu se zgâria sau crăpa. Ambalați pumni suplimentari de spumă cu bule sau de ambalaj în spațiile goale din cutii pentru a proteja totul unul de celălalt.

Folosirea cutiilor potrivite pentru mutare poate fi diferența dintre o mutare proastă și una excelentă. Dacă împachetați cutii pentru mutare, nu aruncați pur și simplu conținutul în cutie. Împachetați cutiile cu grijă, iar apoi depozitați cutiile de mutare în mod corect. Iată câteva sfaturi care vă vor învăța cum să împachetați cutiile pentru mutare sau depozitare pe termen lung.

  • Împachetați câte o zonă mică pe rând. Înainte de a pune ceva în prima cutie de mutat, grupați laolaltă articole asemănătoare care au dimensiuni și greutate similare. De exemplu, puteți pune laolaltă toate bibelourile dvs. mici preferate dacă vă împachetați dormitorul.
  • Umpleți cutia de mutat aproape în întregime. Pentru obiectele nefragile, umpleți fiecare spațiu pe care îl puteți umple fără a face cutia prea grea. Cutiile care nu sunt pline s-ar putea prăbuși atunci când sunt stivuite. Adăugați hârtie de împachetat în exces dacă este necesar, astfel încât fiecare cutie să fie bine ambalată înainte de a o sigila.
  • Pentru articolele fragile, asigurați-vă că există cel puțin cinci centimetri de material de ambalare pe toate laturile cutiei. De asemenea, nu uitați să umpleți cutiile astfel încât acestea să nu cântărească mai mult de 30 de kilograme. De exemplu, folosiți cutii de dimensiuni mici sau medii pentru articole grele, cum ar fi cărțile. Folosiți cutii mari pentru articole mai ușoare, cum ar fi plăpumile.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available