75% dintre cadrele medicale care activează în spitalele din Caraș-Severin s-au vaccinat împotriva COVID-19

 

Cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID-19, de peste 90%, se înregistrează în rândul medicilor și asistenților medicali de la Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu și în cel al personalului medical auxiliar (infirmiere și brancardieri) de la Spitalul Orășenesc Oravița, iar cea mai mică, puțin peste 50%, în rândul personalului medical auxiliar de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a prezentat, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social de la nivelul Instituției Prefectului, o informare privind vaccinarea anti-COVID-19 în unitățile sanitare cu paturi  din Caraș-Severin. Potrivit datelor oficiale comunicate de DSP, din 27 decembrie 2020, când a demarat campania de vaccinare anti-COVID-19 în țara noastră, și până în prezent, în cele șapte unități sanitare cu paturi din Caraș-Severin – Spitalul Județean de Urgență Reșița; Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș; Spitalul Orășenesc Moldova Nouă; Spitalul Orășenesc Oravița; Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu; Centrul de Dializă B. Braun (Avitum) și Centrul de Recuperare Neuromotorie Pro Vitam – au fost vaccinate cu schemă completă 1.603 de persoane angajate, dintr-un efectiv de 2.127 salariați, reprezentând un procent de 75,36%.

 

„Făcând analiza pe categorii de personal încadrat în muncă la cele șapte unități sanitare cu paturi de la nivelul județului nostru, situația se prezintă astfel: din totalul de personal medical (medici și asistenți medicali) de 1.282 salariați, au fost vaccinate 1.019 persoane, reprezentând 74,49%; din totalul categoriei personalului medical auxiliar (infirmiere și brancardieri) de 502 angajați, au fost vaccinați 367, reprezentând 73,11%. Referitor la celelalte tipuri de personal (biologi, chimiști, personal TESA), din totalul de 343 angajați, au fost vaccinați 217, reprezentând 63,27%”, se precizează în raportul semnat de directorul executiv al DSP Caraș-Severin, Dănilă Miloș.

 

În ceea ce privește rata de vaccinare a medicilor și asistenților medicali, cea mai bună situație se înregistrează la Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu. Aici, 64 din cei 70 de medici și asistenți s-au imunizat împotriva infecției cu coronavirus (91,43%). În alte trei unități sanitare, rata de vaccinare este de peste 85%: Centrul de Dializă B. Braun (Avitum), care face parte din programul național de supleere a funcției renale la bolnavii cu insuficiență renală cronică (86,21%); Spitalul Orășenesc Oravița (85,95%) și Spitalul Orășenesc Moldova Nouă (85,37%). La cele mai mari unități sanitare cu paturi din județ – Spitalul Județean de Urgență Reșița și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș -, rata de vaccinare în rândul medicilor și al asistenților medicali este de 78,55%, respectiv 73,88%, iar la Centrul de Recuperare Neuromotorie Pro Vitam, care asigură servicii de consiliere și recuperare/reabilitare, este de 62,50%.

 

În rândul personalului medical auxiliar (infirmiere și brancardieri), cea mai mare rată de vaccinare este la Spitalul Orășenesc Oravița (91,67%) și la Centrul de Dializă B. Braun (Avitum) și Centrul de Recuperare Neuromotorie Pro Vitam (80%). La Spitalul Orășenesc Moldova Nouă este de 78,26%; la Spitalul Județean de Urgență Reșița: 77,74%; la Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu: 68,42%, iar cea mai mică rată de vaccinare, doar 52,50%, este la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available