Rămân în arest! Curtea de Apel a respins contestațiile cadrelor medicale de la Centrul de vaccinare din Bocșa acuzate de luare de mită și fals informatic

 

 

Cei doi medici și cei cinci asistenți medicali de la Centrul de vaccinare COVID-19 din Bocșa rămân în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Timișoara a respins ca nefondate contestațiile formulate de aceștia. Decizia este definitivă.   

 

Medicii Adrian-Arsenie Truică și Adrian Robeci și asistenții medicali Dumitru-Gabriel Gagia, Mircea-Todor Vițian, Ionela Vițian, Andrei-Flavius Popovici-Secoșan şi Sebastian-George Gagia-Heger au ajuns în arest preventiv săptămâna trecută, pe 15 februarie, după ce fuseseră reținuți în urma perchezițiilor pe care Direcția Generală Anticorupție le-a efectuat, cu o zi înainte, pe 14 februarie, la Centrul de vaccinare COVID-19 din orașul Bocșa într-un dosar de „vaccinare la chiuvetă”. Aceștia sunt acuzați de luare de mită și fals informatic.

 

Cei doi medici și cei cinci asistenți medicali au depus contestații la decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraș-Severin prin care a fost admisă propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin privind plasarea lor în arest arest preventiv pentru 30 de zile. Contestațiile au fost judecate astăzi la Curtea de Apel Timișoara, instanța respingându-le ca nefondate, astfel încât Adrian-Arsenie Truică, Adrian Robeci, Dumitru-Gabriel Gagia, Mircea-Todor Vițian, Ionela Vițian, Andrei-Flavius Popovici-Secoșan şi Sebastian-George Gagia-Heger vor rămâne în arest până pe 16 martie. De asemenea, instanța a dispus ca aceștia să plătească câte 200 de lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului.

 

În același dosar, alte două cadre medicale de la Centrul de vaccinare COVID-19 din orașul Bocșa (asistenți medicali) sunt cercetate sub control judiciar, în cazul lor acuzația fiind de fals informatic.

 

CITEȘTE ȘI: Luare de mită și fals informatic?! Doi medici și cinci asistenți medicali de la Centrul de vaccinare din Bocșa au fost arestați preventiv

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available