8 martie 2022, ultima zi de stare de alertă sanitară în România

 

Astăzi, 8 martie, este ultima zi de stare de alertă sanitară pe teritoriul României, în contextul pandemiei de COVID-19.

 

În ședința de Guvern de ieri, 7 martie, așa cum anunța preşedintele Klaus Iohannis la sfârşitul săptămânii trecute, Executivul nu a prelungit după data de 8 martie starea de alertă impusă din cauza pandemiei de COVID-19. „Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în ţară, iar valul 5 este aproape de a se încheia. Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de gestionarea acestei situaţii, decizii cu un impact major pentru viitor”, declara Klaus Iohannis după o şedinţă privind gestionarea epidemiei de COVID-19 la care fuseseră prezenţi premierul Nicolae Ciucă şi mai mulţi membri ai Guvernului.

 

Imediat după ieșirea din starea de urgență instituită timp de două luni, din 16 martie până pe 14 mai 2020, România a intrat în stare de alertă sanitară, care a continuat până în prezent. Cinci valuri pandemice au fost pe teritoriul ţării în această perioadă, fapt care a impus măsuri de protecţie sanitară. După ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate şi o serie de măsuri și restricții încă în vigoare. Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, citat de hotnews.ro, Ministerul Sănătății urmează să stabilească eventualele măsuri care se vor aplica după încetarea stării de alertă. Și „în privinţa situaţiilor privind formularul de localizare a pasagerului (PLF, n.r.) şi a certificatului verde, Ministerul Sănătăţii, în perioada imediat următoare, va clarifica reglementările privind cele două categorii de documente”, a precizat ieri, la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

 

După doi ani de pandemie, bilanţul COVID-19 numără, conform datelor furnizate astăzi de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), 63.993 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 care au decedat în România, dintre care 1.244 din Caraș-Severin. Pe teritoriul naţional au fost înregistrate 2.771.449 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, din care 114.557 ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Potrivit GCS, 2.594.194 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available