80 de ani a așteptat România un asemenea rezultat! L-a obținut acum, în 2020, reșițeanul Daniel Crista!

 

Câștigător, în acest an, al probei de fond a Campionatelor Naţionale de Şosea și al Cupei României, ciclistul reșițean Daniel Crista a urcat ieri și pe podiumul Campionatelor Europene de Ciclism pe Pistă!

 

După rezultatele remarcabile reușite la Campionatele Naționale, în august, și în Cupa României, în octombrie, sportivul reșițean legitimat la clubul Steaua București a obținut acum, în noiembrie 2020, un rezultat în premieră pentru România: a câștigat medalia de bronz în proba pe puncte la Europenele de Ciclism pe Pistă, desfășurate în Bulgaria, la Plovdiv. Performanța lui Daniel Crista a fost evidențiată de Federația Română de Ciclism, prin președintele acesteia, Eduard Carol Novak: „Azi (ieri, n.r.), Federația Română de Ciclism a avut inimă de leu! Dani Crista a câștigat prima medalie pentru România, în cei 80 de ani de istorie a federației, la Velodrom, la un Campionat European!”.

 

CITEȘTE ȘI: Nici pandemia nu l-a oprit din drum! Ciclistul reşiţean Daniel Crista a câştigat şi Cupa României

 

Reușita istorică a lui Crista a fost remarcată și de primarul Reșiței, Ioan Popa. „Ciclistul reşiţean Daniel Crista a obținut pentru România medalia de bronz la Campionatele Europene de Ciclism pe Pistă! Este un rezultat excepțional, această medalie fiind prima obținută de România la ciclism pe velodrom, în 80 de ani!

Daniel, alături de alt tânăr împătimit de ciclism, Cătălin Gavrilă, pot fi adevărați promotori ai ciclismului de masă printre reșițeni. Astfel de exemple, de tineri dedicați, merită tot sprijinul și admirația noastră!

Felicitări, Daniel! Suntem toți mândri de tine!”, este mesajul public transmis de primarul Ioan Popa.

 

 

„Am avut picioare, astfel că în ultimele ture am reușit să fac un atac decisiv. Am câștigat o medalie, cred că este cel mai important rezultat din cariera mea. Și nu vreau să mă opresc aici!”, a declarat pentru TVR1 Daniel Crista, după festivitatea de premiere.

 

La aceleași Campionate Europene de Ciclism de la Plovdiv, Crista se clasase pe locul 9 în proba de omnium, pe 7 la scratch, pe 6 la tempo şi a terminat al 18-lea în proba cu eliminare. A dat însă lovitura în competiția pe puncte, datorită sprintului din finalul cursei. Performanța lui Daniel Crista este cu atât mai merituorie cu cât, se știe, România nu are un velodrom practicabil.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite