90 de ani de tradiţie şi performanţă! Federaţia Română de Lupte, la ceas aniversar

În urmă cu nouă decenii se înfiinţa la Oradea Federaţia Română de Lupte şi Haltere, care avea să îşi mute sediul peste numai un an în capitală. De atunci, luptătorii României au făcut performanţă pe marile scene sportive internaţionale, câştigând respectul colegilor si adversarilor din întreaga lume.
Performanțele internaționale ale luptătorilor care au reprezentat România la marile competiții situează Federația Română de Lupte pe un onorant loc 5 în elita Federațiilor Sportive Naționale, din toate timpurile, în ceea ce privește medaliile olimpice cucerite.
De asemenea, Federația Română de Lupte se află printre laureate – locul 10 all time – în clasamentul întocmit de către Federația Internațională de Lupte, United World Wrestling, în ceea ce privește medaliile cucerite la marile competiții, Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale, Campionate Continentale. La ceas aniversar, preşedintele Federaţiei, Răzvan Pârcălabu, a ţinut să adreseze felicitări tuturor celor care au pus umărul la consolidarea prestigiului de care FRL se bucură în lumea sportului.
„Sunt onorat din această postură să pot ura un sincer „La mulți ani!” Federației Române de Lupte și tuturor din familia luptelor românești! Azi sărbatorim 90 de ani de istorie și performanță! Este un moment unic pe care l-am fi marcat printr-o mare sărbătoare, în condiții normale. Traversăm o perioadă dificilă, dar asta nu înseamnă că azi trebuie să ne uitam istoria presărată cu numeroase rezultate deosebite. În 23 noiembrie 1930, la Oradea, s-a înființat Federația Română de Lupte și Haltere care s-a mutat la București, un an mai târziu. De 90 de ani, luptele au adus României numeroase titluri și medalii pe scena lumii. Avem o istorie în spate, iar în față un viitor la fel de strălucit! Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată în conducerea acestui sport, iar la ceas de sărbătoare vă asigur că voi face tot ce îmi stă în putintă să scriem, împreună, alte pagini de istorie! Așa să ne ajute Dumnezeu! La mulți ani!”, a transmis preşedintele Răzvan Pârcălabu prin intermediul paginii de socializare a Federaţiei Române de Lupte.

Reșița este foarte bine reprezentată atunci când vine vorba despre lupte, fie ele libere, greco-romane sau feminine, atât prin Adrian Dacica, membru al Biroului Federal, cât și prin Andrei Franț, antrenorul secund al lotului olimpic de lupte libere, dar și prin cetățeanul său de onoare, Alina Vuc, cea mai valoroasă luptătoare a României la acest moment.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite