A început campania „Reșița Curată – 2021”. Intrările în municipiul Reșița au fost ecologizate [FOTO/VIDEO]

Peste 600 de saci cu gunoaie au adunat voluntarii care au participat astăzi, 27 martie, la prima acțiune de ecologizare din cadrul campaniei „Reșița curată – 2021”, inițiată de Primăria Reșița.

Hârtii, cartoane, cauciucuri, peturi, haine și chiar aparatură electrocasnică, aruncate la întâmplare, de-a lungul a trei drumuri naționale și două județene, la intrările în municipiul Reșița dinspre Timișoara, Caransebeș, Anina, Oravița și Văliug. Asta au găsit voluntarii care s-au alăturat angajaților din cadrul Primăriei Reșița în campania de ecologizare a arterelor ce reprezintă porțile de intrare în oraș.

„Astăzi a debutat campania Reșița Curată 2021. Angajați ai Supercom, ai Primăriei Reșița, colegi de la Jandarmeria Caraș-Severin și alți voluntari au dat startul, reușind să igienizeze intrările din oraș, de unde au colectat peste 600 de saci de deșeuri”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița. „Crezând în succesul ideii de voluntariat, zece jandarmi, ofițeri și subofițeri au fost prezenți la intrarea în oraș dinspre Anina, pentru a igieniza acest colț de natură. Prin participarea noastră încercăm să contribuim la protejarea naturii şi la sensibilizarea cetăţenilor cu privire la colectarea şi depozitarea corespunzătoare a deşeurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Marius Săndulescu, prezent la acțiune.

Campania de curățenie va continua până pe 15 mai, perioadă în care în toate zonele orașului se vor organiza activități de ecologizare. Pentru săptămâna viitoare sunt anunțate, deja, două acțiuni. Luni, 29 martie, elevi de la Colegiul Național „Diaconovici-Tietz”, însoțiți de persoane ce beneficiază de ajutor social, vor interveni pe drumul de centură, iar miecuri, 31 martie, seniorii de la Centrul pentru persoane Vârstnice vor face curățenie în zona Catanga.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available