A început programarea pentru imunizarea cu vaccin AstraZeneca. 2.400 de locuri disponibile în cele două centre din Reșița

După ce, la începutul etapei a II-a a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Reșița a fost lăsată în ofsaid de autoritățile centrale, care nu au urcat pe platforma vaccinare-covid.gov.ro centrul amenajat la Sala de sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța”, acum, municipiul reședință de județ are prioritate la imunizarea cu vaccin AstraZeneca.

Reșița este singura localitate din Caraș-Severin înscrisă pe platforma de programare pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca. Municipiul reședință de județ figurează cu centrele amenajate de Primărie în sălile de sport ale Școlii Gimnaziale „Mihai Peia” (fosta școală Generală Nr. 6) și Colegiului Economic al Banatului Montan. Pentru fiecare dintre acestea au fost alocate câte 1.200 de locuri. La ora 15.30, după aproximativ o oră de la activarea pe platforma națională, la Centrul de Vaccinare de la Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Mihai Peia” mai erau disponibile 1.146 de locuri, iar la cel de la Colegiului Economic al Banatului Montan, 958 de locuri. Programarea pentru aceste centre se poate face în platforma informatică de către: beneficiar, angajator sau aparținător; prin intermediul medicului de familie sau a celui curant; prin Call Center, la numărul unic 021.414.44.25 sau prin intermediul direcțiilor de asistență socială de la nivelul Primăriei Reșița.

Potrivit informațiilor furnizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), „programarea pentru AstraZeneca începe astăzi și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie”.

În total, la nivel național sunt 180 de centre destinate vaccinării cu AstraZeneca. Cele mai multe dintre acestea sunt în capitală, 22, și în județele Timiș și Cluj, câte zece centre în fiecare dintre acestea. Celelalte centre sunt distribuite după cum urmează: opt în Iași; câte șase în Constanța, Dolj și Prahova; cinci în Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Mureș și Suceava; patru în Arad, Dâmbovița, Galați, Maramureș, Neamț și Sibiu; trei în Alba, Botoșani, Buzău, Gorj, Harghita, Hunedoara, Olt, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea, Vaslui și Vrancea și câte două centre în județele Bistrița-Năsăud, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Sălaj și Tulcea.

Sursă foto: digi24.ro

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available