A început sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. În Caraș-Severin, 55 de candidați au lipsit și unul a fost eliminat pentru fraudă

 

Astăzi, 16 august, s-a desfășurat prima probă scrisă, la disciplina Limba și literatura română, din cadrul cele de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat 2023.

 

În județul Caraș-Severin au fost organizate trei centre – Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița, Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș și Liceul Tehnologic „Mihai Novac” Oravița – pentru susținerea probelor din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului național de Bacalaureat 2023, la care s-au înscris, în total, 578 de candidați.

 

La prima probă – disciplina Limba și literatura română –, desfășurată astăzi, 16 august, au fost prezenți 268 de candidați (82,97%) din totalul de 323 înscriși la această probă, 55 nu s-au prezentat la examen, iar pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat, de la Liceul Tehnologic „Dacia” din Caransebeș. „Conform metodologiei, nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către președintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, cu interdicția de participare la examen pentru următoarele două sesiuni”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

 

Următoarele probe se vor desfășura după următorul program: 17 august – proba obligatorie a profilului; 18 august – proba la alegere a profilului și specializării și 21 august – Limba și literatura maternă. Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 25 august, până la ora 12.00, și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi comunicate marți, 29 august.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available