Polițiștii cărășeni au aplicat peste o mie de amenzi în minivacanța de Sfânta Maria

 

Polițiștii cărășeni au intervenit, în perioada 11 – 15 august, la peste 300 de solicitări venite din partea cetățenilor, au organizat aproape 100 de acțiuni de control și au aplicat peste o mie de sancțiuni contravenționale.

 

Peste 170 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean Caraș-Severin au fost la datorie în minivacanța de Sfânta Maria, 11 – 15 august. Aceștia au intervenit la peste 300 de solicitări ale cetăţenilor, dintre care 245 primite prin numărul unic de urgență, și au constatat peste o mie de fapte contravenţionale, pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproape 400.000 de lei.

 

„Poliţiştii cărășeni au acţionat pentru a preveni faptele antisociale și a asigura măsurile specifice de ordine și siguranță publică, în zonele de agrement, de interes turistic, precum și la manifestări cultural-artistice, organizând 86 de acţiuni și controale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

În cadrul acțiunilor derulate în trafic, poliţiştii rutieri au constatat 11 infracţiuni – șase cazuri de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe și sustragere de la prelevarea de mostre biologice, trei cazuri de conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis și două privind conducerea unui autovehicul neînmatriculat. De asemenea, polițiștii au retras 77 de permise de conducere și 35 de certificate de înmatriculare. Mai mult de jumătate dintre cele 77 de permise de conducere reținute în vederea suspendării au fost pentru depășirea vitezei legale cu peste 50, respectiv peste 70 de km/h – 25 de cazuri și pentru conducerea sub influența alcoolului și a drogurilor – 19 cazuri.

 

„Poliţiştii din Caraș-Severin acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunităţii şi, totodată, sunt pregătiți să intervină atunci când situaţia o impune”, a precizat Alina Boeru.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite