A murit profesorul reșițean Doru Morariu, întemeietorul și dirijorul Corului „Miorița”

S-a stins azi, la 68 de ani, într-un spital din Iași, dirijorul și compozitorul reșițean Doru Petru Morariu. „Cetăţean de onoare al municipiului” din anul 2009, „pentru contribuţia adusă la dezvoltarea culturii muzicale din municipiul Reşiţa“.

Născut la Reşiţa, în 17 noiembrie 1951, Doru Petru Morariu a absolvit Școala Generală Nr. 8 din Reșița, Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara și Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A înființat la Reșița, în 1976, Corala „Miorița”, care avea să câștige numeroase premii în țară și peste hotare. A condus şi Corul de Copii al Palatului Pionierilor şi a înfiinţat Corul „Primavera”, ambele din Reșița.

După Revoluție a preluat bagheta Corului „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii Moldova, din Iași. „Împreună cu acest ansamblu vocal, dirijorul din Reşiţa a susţinut numeroase concerte n ţară şin străinătate. Acesta este şi fondator al corului de copii Angeli al Studioului Radio Iaşi”, notează azi, la dispariția regretatului muzician, Ziarul de Iași.

Dumnezeu să-l odihnească!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available