Made in Reșița. Azi a fost asamblată bicicleta cu numărul 3.500.000!

La fabrica de biciclete VeloCity din Reşiţa a fost asamblată astăzi, 21 februarie 2020, bicicleta cu numărul 3.500.000!

Prima bicicletă a fost asamblată în 28 octombrie 2008, în baza unui contract de colaborare pe termen lung cu unul dintre cei mai mari jucători pe piața internaţională de articole sportive.

„Bicicleta reşiţeană cu Nr. 1.000.000 a fost asamblată în primăvara lui 2013, an în care compania s-a transformat în societate pe acțiuni sub numele NextCity, păstrând pe frontispiciu brandul VeloCity cu care fabrica din Reșița s-a impus pe piață. Următoarele 2,5 milioane de biciclete au fost produse în cadrul aceluiaşi parteneriat, cu o medie lunară de 26.000 de unităţi şi cu vârfuri de producţie de 2.000 de unităţi pe zi, în sezon”, informează Biroul de presă NextCity.

„Hala Eboșul Nou, în incinta căreia se desfășoară întreaga activitate, a fost renovată în anul 2005, fiind prima hală modernizată, conform normelor europene, de pe Platforma Mociur din Reșița. Proiectată pentru asamblarea de vehicule, ea întrunește toate caracteristicile tehnice adecvate asamblării și producției de biciclete în serie mare”, ne-a declarat Walter Fleck, manager formare și comunicare NextCity SA.

Bicicletele produse la Reșița pot fi cumpărate din rețeaua Decathlon, care are contract de exclusivitate cu firma producătoare.

Membru activ al European Bicycle Manufacturers Association, NextCity este unul dintre producătorii europeni de referinţă, bicicletele reşiţene purtând eticheta „Made in Romania“ îndeplinind exigentele standarde de calitate ale pieţei UE.

În Uniunea Europeană, bicicleta este cel mai cumpărat mijloc de deplasare. Numărul vehiculelor cu două roţi deţinute de europeni îl depăşeşte net pe cel al altor mijloace de transport. În condiţiile în care bicicletele nu sunt supuse unui regim de înmatriculare, este aproape imposibil de estimat mărimea exactă a parcului european de biciclete. Ce poate fi însă reţinut, pentru a ne face o imagine, este faptul că acest parc se îmbogăţeşte anual, în medie, cu 20 de milioane de biciclete noi. Dintre acestea, 13 milioane sunt produse în UE, România aflându-se pe locul 7 în clasamentul ţărilor producătoare.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite