A revenit iarna în Banatul Montan. Utilajele de deszăpezire au acționat pe șapte drumuri naționale din Caraș-Severin

 

Județul Caraș-Severin s-a aflat sub cod galben de vreme rea la acest sfârșit de săptămână, iar avertizările meteorologilor s-au adeverit. Au fost ploi, intensificări ale vântului, grindină și ninsori, pe mai multe artere fiind necesară intervenția drumarilor pentru curățarea carosabilului.

 

După ce la începutul săptămânii trecute s-au înregistrat temperaturi de primăvară veritabilă, în acest weekend iarna a revenit în forță în Banatul Montan și le-a dat bătăi de cap drumarilor.

 

În cursul nopții trecute, angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara au acționat cu 18 utilaje pentru a deszăpezi arterele unde au căzut precipitații sub formă de ninsoare. Cele mai multe utilaje, 11, au patrulat pe raza județului Caraș-Severin, pe DN 57 (Orșova-Moldova Nouă), DN 57B (Oravița-Anina), DN 58 (Caransebeș-Anina), DN 6 (Orșova-Lugoj), DN 67D (Târgu Jiu-Băile Herculane), DN 68 (Caransebeș-Hațeg) și centura Domașnea, împrăștiind 36 de tone de material antiderapant. În județul Hunedoara au acționat cinci autoutilaje și au fost răspândite 14 tone de antiderapant, pe DN 7A, DN 66A, DN 66, iar în județul Timiș au acționat două utilaje pe DN 69, DN 68A și pe centura municipiului Timișoara.

 

În cursul zilei de sâmbătă, 2 aprilie, drumarii din Caraș-Severin au acționat și pentru eliberarea carosabilului în urma unor căderi de pietre, arbori și crengi, precum și pentru asigurarea scurgerii apelor pe DN 67D, DN 57B și DN 58.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available