ABA Banat, lucrări de 4,6 milioane de lei la Obreja

Administrația Bazinală de Apă Banat nu îngheață proiectul de aproape un  milion de euro de la Obreja, anunță directorul Titu Bojin. 

Administrația Națională Apele Române, prin Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat), continuă în această perioadă lucrările prevăzute în proiectul „Regularizare pârâu Axin în localitatea Var, comuna Obreja, județ Caraș-Severin”.

Conducerea ABA Banat a considerat acest proiect de primă necesitate deoarece albia pârâului Axin și a afluentului de dreapta, Strahei, erau neregularizate. Malurile prezentau eroziuni active, iar secțiunea de scurgere era insuficientă tranzitării apelor mari, de aceea la viituri se inundau 75 de case și 150 de anexe gospodărești, o suprafață de 100 ha teren arabil,  iar pe 2 km lungime se punea în pericol stabilitatea malurilor și a drumului comunal.

Începute în anul 2019, până acum au  fost realizate 98% din totalul lucrărilor prevăzute de acest obiectiv de investiții. Prin  proiectul „Regularizare pârâu Axin în localitatea Var, comuna Obreja, județ Caraș-Severin”, au fost deja executate: 1700 m de diguri, 3500 m de apărări de mal și 25 bucăți de praguri de fund. Scopul urmărit este îmbunătățirea scurgerii pârâului Axin și apărarea împotriva inundațiilor a localităților Var și Iaz.

Valoarea totală a investiției este de 4.698.000 lei, realizată cu fonduri de la bugetul de stat și din surse proprii. Firma care se ocupă de execuția lucrărilor este SC Lescaci Com SRL. Termenul de finalizare este în cursul anului 2020, informează Compartimentul  de Presă al ABA Banat.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite