Suntem prezenți și pe

Administrație

ABA Banat, lucrări de 4,6 milioane de lei la Obreja

Publicat cu

în

Administrația Bazinală de Apă Banat nu îngheață proiectul de aproape un  milion de euro de la Obreja, anunță directorul Titu Bojin. 

Administrația Națională Apele Române, prin Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat), continuă în această perioadă lucrările prevăzute în proiectul „Regularizare pârâu Axin în localitatea Var, comuna Obreja, județ Caraș-Severin”.

Conducerea ABA Banat a considerat acest proiect de primă necesitate deoarece albia pârâului Axin și a afluentului de dreapta, Strahei, erau neregularizate. Malurile prezentau eroziuni active, iar secțiunea de scurgere era insuficientă tranzitării apelor mari, de aceea la viituri se inundau 75 de case și 150 de anexe gospodărești, o suprafață de 100 ha teren arabil,  iar pe 2 km lungime se punea în pericol stabilitatea malurilor și a drumului comunal.

Începute în anul 2019, până acum au  fost realizate 98% din totalul lucrărilor prevăzute de acest obiectiv de investiții. Prin  proiectul „Regularizare pârâu Axin în localitatea Var, comuna Obreja, județ Caraș-Severin”, au fost deja executate: 1700 m de diguri, 3500 m de apărări de mal și 25 bucăți de praguri de fund. Scopul urmărit este îmbunătățirea scurgerii pârâului Axin și apărarea împotriva inundațiilor a localităților Var și Iaz.

Valoarea totală a investiției este de 4.698.000 lei, realizată cu fonduri de la bugetul de stat și din surse proprii. Firma care se ocupă de execuția lucrărilor este SC Lescaci Com SRL. Termenul de finalizare este în cursul anului 2020, informează Compartimentul  de Presă al ABA Banat.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate11 ore în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile13 ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate14 ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate15 ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație16 ore în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate20 de ore în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitate23 de ore în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Politică24 de ore în urmă

ȚEAPĂ. La împărțirea cașcavalului din ATOP, opoziția „unită” din CJ Caraș-Severin a propus trei candidați pe singurul loc oferit de liberali!

Sport2 zile în urmă

Alin Minteuan, după o nouă înfrângere: „Trebuie să recunoaștem că atâta putem în acest moment”

Turism2 zile în urmă

Cele mai lungi chei din țară se află în Caraș-Severin. „Zecile de cascade și sutele de peșteri și avene nu sunt întâmplătoare”

Cele mai citite