Suntem prezenți și pe

Actualitate

Avertisment de la Poliție: INTERZIS în cimitire, biserici, parcuri și în pădure, LA GRĂTAR!

Publicat cu

în

Având în vedere că urmează o perioadă cu sărbători, Floriile și Paștele, Inspectoratul Județean de Poliție reamintește cărășenile restricțiile și interdicțiile impuse prin ordonanțele militare. Forțele de ordine vor patrula în zonele în care este interzis accesul: parcuri, locuri de agrement, cimitre și biserici.

„Trecem cu toții printr-o încercare din care putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și vom acționa împreună. Pentru credincioșii ortodocși urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paștele. Pentru a vă proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, respectați Ordonanțele militare”. Acesta este mesajul transmis de polițiști, însoțit de un set de reguli ce trebuie urmat în această perioadă:

– Păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile. Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră,

– Anul acesta renunțați să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea numărului maxim de 8 persoane.

– Bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar și on line. Rămâneți în casă și păstrați distanțarea socială.

– Cu toate că vremea se arată prietenoasă, de data aceasta grătarul îl facem acasă.  Parcurile sunt și rămân închise.

În Caraș-Severin acționează în stradă, în aceste zile, aproape 1.000 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari.

Nerespectarea ordonanțelor militare se sancționează cu amenzi între 2.000  și 20.000 lei pentru persoane fizice și 10.000 până la 70.000 lei pentru persoane juridice.

Caransebeș și Bocșa, pentru că prefectului îi pasă!

Sancțiuni contravenționale în valoare de peste 230.000 de lei au fost aplicate în 9 aprilie, în intervalul orar 11.00-14.00, în cadrul unor acțiuni pentru verificarea modului de respectare a ordonanțelor militare, desfășurate pe raza localităților Caransebeș și Bocșa.

Timp de 3 ore, peste 60 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au verificat modul de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă, pe raza orașelor.

În cadrul acțiunilor au fost constituite dispozitive de ordine și siguranță publică pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare, menținerea ordinii și liniștii publice și depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină. Echipajele au verificat în trafic peste 80 de autovehicule și au  legitimat aproape 100 de persoane.

„Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 237.290 de lei, 63 dintre acestea fiind date pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în conformitate cu Legea nr. 12 din 1990, republicată, privind protejarea populației împotriva activităților comerciale ilicite, în valoare totală de 12.000, fiind confiscați în total 24 de litri de clor și alcool sanitar”, transmit autoritățile județene.

 

 

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație8 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație10 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social16 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate19 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație23 de ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educație2 zile în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite