Abateri grave de la Codul Rutier! Tot mai mulți cărășeni prinși băuți sau drogați la volan

 

În ultimele zile, polițiștii cărășeni au depistat în trafic trei șoferi cărășeni ce s-au abătut grav de la normele Codului Rutier, aceștia fiind prinși la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor stupefiante.

 

În ziua a doua de Rusalii, polițiști de la Poliția Orașului Oțelu Roșu au oprit pentru control, pe strada 22 Decembrie 1989 din oraș, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, care, la testarea cu aparatul etilotest, avea o alcoolemie 1,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Spre seară, în jurul orei 23.30, polițiștii rutieri de la Poliția Orașului Moldova Nouă au oprit pentru control, în comuna Sichevița, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, care, la testarea cu aparatul etilotest, avea o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Ieri după-amiază, polițiști de la Poliția Orașului Moldova Nouă au oprit pentru control pe DN 57, în Moldova Nouă, un autoturism condus de bărbat de 32 de ani, care a fost testat cu aparatul etilotest, stabilindu-se că nu a consumat băuturi alcoolice. Ulterior, la testarea Drugtest, aparatul a indicat rezultat pozitiv pentru una dintre substanțe.

 

În toate cele trei cazuri conducătorii auto au fost conduși la cea mai apropiată unitate medicală, unde li s-au prelevat mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările.

 

Pentru a evita astfel de situații, polițiștii cărășeni le recomandă șoferilor:

 

  • Să nu urce la volan dacă nu pot conduce în condiții de siguranță, din motive medicale, din cauza oboselii, din cauza efectelor alcoolului sau ale drogurilor sau din orice alt motiv;

Reflexele și timpul de reacție ale celui de la volan sunt substanțial diminuate atunci când acesta are alcool sau substanțe psihoactive în sânge. Chiar și o alcoolemie mică poate influența timpul de reacție, iar în cazul unei cantități mari de alcool ingerate se poate ajunge la vedere încețoșată sau dublarea câmpului vederii.

 

  • Să evite orice consum de substanțe psihoactive! Consecințele pot fi foarte grave atât pentru șofer, cât și pentru cei din jur!

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available