Acţiune ROADPOL – Speed pe şoselele din Caraş-Severin. Peste 50% dintre şoferii verificaţi au fost amendaţi pentru depăşirea vitezei legale

 

Aproape 600 de şoferi au fost înregistrați depășind viteza legală pe drumurile publice din Caraş-Severin, în cadrul unei acțiuni desfăşurată conform Planului de operațiuni al Forțelor Europene ale Polițiilor Rutiere – ROADPOL.

 

Polițiștii rutieri angrenaţi în acțiunea Speed pentru prevenirea accidentelor de circulație cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză au verificat, pe drumurile publice din Caraş-Severin, peste 1.000 de autovehicule şi au aplicat 577 de sancţiuni șoferilor care au pus în pericol siguranța traficului prin depăşirea vitezei legale.

 

„Controalele polițiștilor au vizat respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum și de trafic și a celei excesive. Acțiunile s-au desfășurat conform Planului de operațiuni al Forțelor Europene ale Polițiilor Rutiere – ROADPOL și au fost coordonate de către Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Alina Boeru

 

Din cele 577 de abateri, 144 au fost înregistrate cu aparatele radar de tip TruCam, iar 433 cu cele montate pe autospecialele de poliție. 29 de şoferi au rămas şi fără permisul de conducere pentru 90 de zile, după ce au fost înregistrați de aparatele de măsurare a vitezei în timp ce circulau cu viteze ce au depășit cu mai mult de 50 km/h limita maximă admisă pe sectorul de drum tranzitat.

 

„Viteza, sub toate formele sale, constituie principala cauză de producere a evenimentelor rutiere cu urmări grave. Polițiștii cărășeni desfășoară în mod permanent astfel de acțiuni preventiv-reactive și vă recomandă să adaptați viteza la condițiile de drum și de trafic, să măriți atenția pe toată durata deplasării și să respectați regulile de circulație, pentru a ajunge cu bine la destinație”, a mai precizat Alina Boeru.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite