Activitățile de producție și din sectorul IT, suspendate la Caransebeș!!!? Instituția Prefectului, intervenție promptă pentru a corecta greșeala!

Autoritățile locale din Caransebeș au luat ieri decizia suspendării activităților economice în numeroase domenii de activitate. Dar Instituția Prefectului a intervenit azi prompt, cu precizări favorabile mediului de afaceri și cetățenilor din Caransebeș!

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Caransebeș a adoptat ieri anumite măsuri restrictive valabile pe perioada stării de urgență. Astfel, conform Hotărârii nr. 4/16.03.2020 a CLSU Caransebeș, s-a luat decizia suspendării activităților economice „cu excepția: farmaciilor, magazinelor alimentare și hipermarketurilor, activității de alimentație publică în sistem catering, avizate de DSP, stațiilor PECO și a transportului public local”.

Instituția Prefectului Caraș-Severin a sesizat că măsurile luate la Caransebeș sunt prea restrictive, astfel că a luat decizia de a veni cu precizări foarte importante.

„Având în vedere Hotărârea nr.4 din  16.03.2020, emisă de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Caransebeş, Instituţia Prefectului Caraş-Severin aduce la cunoştinţă cetăţenilor următoarele: Activităţile economice de producţie, industriale, agricole, silvice, construcţii, exploatare resurse şi cercetare, transport rutier şi feroviar se vor derula în continuare. De asemenea, îşi vor continua activitatea serviciile de consultanţă şi cele din sectorul IT”, se anunță într-un comunicat trimis azi de Biroul de presă al Instituției Prefectului. Precizările întâiului reprezentant al Guvernului în teritoriu ar trebui cuprinse însă și într-o nouă hotărâre adoptată fie de CSLU Caransebeș, fie de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin.

Pe de altă parte, potrivit Hotărârii nr. 4, activitatea de relații cu publicul a serviciilor din cadrul Primăriei Caransebeș se va desfășura de luni până vineri, între orele 10 și 12, cu excepția Compartimentului Impozite și Taxe. Nu va fi permis accesul cetățenilor în sediul Primăriei, în intervalele orare 07.30-10.00, 12.00-16.00 – de luni până joi, respectiv 07.30-10.00, 12.00-13.30 – vinerea.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite