Administraţia Bazinală de Apă Banat lucrează la refacerea Barajului Oravița Mică. 6.000.000 de lei pentru apărarea orașului de inundații

 

Administraţia Bazinală de Apă Banat efectuează, în această perioadă, lucrări de etanșare-consolidare la Barajul Oravița II, sau Oravița Mică, cum mai este acesta cunoscut. Lucrările se derulează în cadrul proiectului de investiții „Refacerea lucrărilor calamitate la acumularea Oravița, județul Caraș-Severin”.

 

Lucrările de refacere a Barajului Oravița Mică (Oravița II), care face parte din  Complexul hidrotehnic Oraviţa, realizat în secolul al XVIII-lea, au fost reluate în aprilie 2019, după o pauză de șase ani, generată de lipsa fondurilor. „În acest moment a fost finalizată o etapă importantă: executarea forajelor de injecție cu lapte de ciment în corpul barajului. Scopul acestor lucrările de etanșare-consolidare este impermeabilizarea corpului barajului, având în vedere vechimea sa istorică. Aceste lucrări garantează punerea în siguranță a barajului, dat fiind rolul important al acestuia pentru atenuarea viiturilor în bazinul hidrografic Oravița. Pe perioada funcționării, barajul Oravița II va fi supus unor presiuni hidrostatice pe întreg paramentul din amonte”, transmit reprezentanții ABAB.

 

Conform programului de execuție, lucrările de reabilitare a barajului Oravița II se vor finaliza la sfârșitul acestui an. Valoarea totală a investiției este de 5.982.602 de lei, fără TVA, fondurile necesare fiind asigurate de la bugetul de stat și din surse proprii. Complexul hidrotehnic Oraviţa mai cuprinde barajul Oraviţa I (Oravița Mare) şi pârâul cu același nume, porțiunea regularizată din intravilanul orașului.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available