Admiterea la Centrul Universitar din Reșița, după regulile și criteriile Universității Babeș-Bolyai

 

Centrul Universitar UBB din Reșița și-a făcut publică oferta educațională pentru studii de licență pentru anul universitar 2021-2022. Înscrierile vor începe pe 12 iulie, iar admiterea se va desfășura, anul acesta, după regulile și criteriile Universității Babeș-Bolyai.

 

La Centrul Universitar UBB Reșița, înființat ca urmare a fuziunii prin absorbție a Universității Eftimie Murgu cu Universitatea Babeș-Bolyai, funcționează Facultatea de Inginerie a instituției de învățământ superior din Cluj-Napoca, iar Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul aceleiași universități are un Departament de Administrarea Afacerilor. De asemenea, sunt disponibile programe de studii ale altor patru facultăți ale UBB: Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării; Sociologie şi Asistenţă Socială; Educaţie Fizică şi Sport, respectiv Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei.

 

„UBB este astăzi cea mai veche, cea mai mare și, din multe puncte de vedere, cea mai prestigioasă universitate din România. Statutul de student UBB la Reșița îți aduce o serie de beneficii: oportunități de practică și internship, programe internaționale, burse atractive, spații de studiu și laboratoare moderne, acces electronic la literatura ştiinţifică, complex și club sportiv universitar, cel mai modern campus studențesc din partea de vest a țării, oportunități de cercetare și educație, implicare în comunitate”, transmit reprezentanții Centrului Universitar UBB din Reșița.

 

Facultatea de Inginerie de la Reșița va avea, în anul universitar 2021-2022, trei domenii de licență: Inginerie mecanică, Inginerie electrică și Științe inginerești aplicate. În cadrul acestora, absolvenții de liceu cu diplomă de Bacalaureat au la dispoziție patru specializări: Inginerie mecanică, Electromecanică, Informatică aplicată în inginerie electrică și Informatică industrială. Înscrierile în sesiunea de admitere de vară vor avea loc în perioada 12 – 23 iulie. Pe 24 iulie vor fi afișate rezultatele inițiale și vor putea fi depuse contestațiile, doar online, la adresa admitere.eng@ubbcluj.ro. Rezultatele finale vor fi afișate pe 30 iulie, după confirmarea locurilor de către candidații declarați admiși.

 

La Departamentul de Administrarea Afacerilor Reșița – parte a Facultății de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB, sunt disponibile trei specializări: Economia comerţului, turismului şi serviciilor; Contabilitate şi informatică de gestiune și Marketing. Aici, înscrierile vor avea loc în perioada 12 – 16 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 29 iulie.

 

Alte patru facultăți din cadrul Univerității Babeș-Bolyai vor avea, la Reșița, câte o specializare. Este vorba despre Administrație Publică (Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării); Asistență Socială (Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială); Educaţie Fizică şi Sportivă (Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport) și Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei). La aceste specializări, înscrierile se vor desfășura după același calendar ca la Departamentul de Administrarea Afacerilor.

 

Admiterea nu se va face în baza unui examen scris, ci, în prima etapă, în baza unei scrisori de motivație care va primi calificativul „admis” sau „respins”. Apoi, în etapa a doua, în baza mediei de la Bacalaureat. La specializările din cadrul Departamentului de Administrarea Afacerilor, Facultății de Sociologie şi Asistenţă Socială, a celei de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei și din cadrul Facultății de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, media generală de admitere este media generală de Bacalaureat. Iar la Facultatea de Inginerie, media aritmetică cu patru zecimale a probelor scrise doi și trei de la examenul de Bacalaureat. Acolo unde este cazul, candidații care au participat la diferite competiții, cum ar fi Concursul Tehnic „Traian Vuia” sau Concursul de cunoştinţe „Oeconomicus Napocensis”, beneficiază de un punctaj care se adaugă la media generală, iar cei care au obținut distincții la olimpiadele școlare naționale și internaționale primesc media de admitere 10.

 

O situație aparte este la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Aici, dacă situația pandemică permite, admiterea se va face în baza unui Traseu aplicativ pentru evaluarea aptitudinilor motrice, cu pondere 100% în media de admitere. În caz contrar, media de admitere va fi calculată astfel: 40% – media generală la examenul de Bacalaureat, 30% – media generală a anilor de studii și 30% –  media la disciplina Educație fizică (clasele IX-XII).

 

Mai multe informații despre admiterea la Centrul Universitar UBB Reșița pot fi găsite la adresa: resita.extensii.ubbcluj.ro/admitere-2021.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available