ADR Vest: 52,5 de milioane de lei pentru revitalizarea zonei centrale a Reșiței, proiectul se apropie de final [FOTO]

Agenția de Dezvoltare Regională Vest a prezentat azi public, ca exemplu de bune practici, stadiul uneia dintre investițiile realizate din fonduri europene de Primăria Reșița: „Proiectul complex de revitalizare a zonei centrale a municipiului Reșița”.

Două din cele trei componente ale proiectului, modernizarea Centrului Civic și a falezei râului Bârzava de la Podul 7 Noiembrie la Staţia de carburanți MOL, au fost deja finalizate. Mai sunt în lucru doar ultimele detalii la străzile care fac legătura între cele două bulevarde din Lunca Pomostului, A. I. Cuza și Revoluția din Decembrie.

Semnat la sfârșitul anului 2018, cu Agenția de Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), „Proiectul complex de revitalizare a zonei centrale a municipiului Reșița”, finanțat din fonduri europene prin Regio-POR, se apropie de finalizare. „A rămas în lucru amenajarea de piste de biciclete şi alei pietonale pe străzile de legătură dintre arterele majore de circulaţie Bulevardul Revoluţia din Decembrie şi Bulevardul A. I. Cuza, pentru acces la staţiile de transport în comun. Este vorba despre străzile Gratz, George Enescu, Nicolae Titulescu, Nicolae Bălcescu, Bielefeld și Parâng din cartierul Lunca Pomostului, unde lucrările sunt executate în proporție de 70%”, transmit reprezentanții ADR Vest. Conform contractului, data de finalizare a proiectului este 30 iunie 2021.

Până acum, în cadrul acestui proiect, au fost finalizate lucrările de modernizare a zonei pietonale centrale a Reșiței care au constat, practic, într-o reabilitare totală, inclusiv în ceea ce privește rețele utilitare și iluminatul public, a Pieței 1 Decembrie 1918 din Centrul Civic al municipiului, precum și realizarea unei legături pietonale între stațiile viitorului traseu al tramvaiului și Piața 1 Decembrie 1918. De asemenea, au fost finalizate lucrările de modernizare a trotuarelor pe Bulevardul Revoluţia din Decembrie de la Podul 7 Noiembrie la Staţia de carburanți MOL din Triaj, finanțate prin același proiect.

Valoarea totală a proiectului, al cărui beneficiar este Primăria Reșița, este de 52,5 milioane lei, din care 48,3 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă în cadrul Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. „Prin măsurile implementate, de modernizare sau creare de noi zone pietonale și piste pentru bicicliști, precum și de îmbunătățire a accesului la stațiile de transport în comun și a condițiilor de transfer între diferite mijloace de transport, această investiție are drept scop reducerea deplasărilor cu autoturismul și promovarea transportului alternativ nemotorizat”, precizează reprezentanții ADR Vest.

Sursă foto: ADR Vest

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite