Suntem prezenți și pe

Administrație

ADR Vest: 52,5 de milioane de lei pentru revitalizarea zonei centrale a Reșiței, proiectul se apropie de final [FOTO]

Publicat cu

în

Agenția de Dezvoltare Regională Vest a prezentat azi public, ca exemplu de bune practici, stadiul uneia dintre investițiile realizate din fonduri europene de Primăria Reșița: „Proiectul complex de revitalizare a zonei centrale a municipiului Reșița”.

Două din cele trei componente ale proiectului, modernizarea Centrului Civic și a falezei râului Bârzava de la Podul 7 Noiembrie la Staţia de carburanți MOL, au fost deja finalizate. Mai sunt în lucru doar ultimele detalii la străzile care fac legătura între cele două bulevarde din Lunca Pomostului, A. I. Cuza și Revoluția din Decembrie.

Semnat la sfârșitul anului 2018, cu Agenția de Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), „Proiectul complex de revitalizare a zonei centrale a municipiului Reșița”, finanțat din fonduri europene prin Regio-POR, se apropie de finalizare. „A rămas în lucru amenajarea de piste de biciclete şi alei pietonale pe străzile de legătură dintre arterele majore de circulaţie Bulevardul Revoluţia din Decembrie şi Bulevardul A. I. Cuza, pentru acces la staţiile de transport în comun. Este vorba despre străzile Gratz, George Enescu, Nicolae Titulescu, Nicolae Bălcescu, Bielefeld și Parâng din cartierul Lunca Pomostului, unde lucrările sunt executate în proporție de 70%”, transmit reprezentanții ADR Vest. Conform contractului, data de finalizare a proiectului este 30 iunie 2021.

Până acum, în cadrul acestui proiect, au fost finalizate lucrările de modernizare a zonei pietonale centrale a Reșiței care au constat, practic, într-o reabilitare totală, inclusiv în ceea ce privește rețele utilitare și iluminatul public, a Pieței 1 Decembrie 1918 din Centrul Civic al municipiului, precum și realizarea unei legături pietonale între stațiile viitorului traseu al tramvaiului și Piața 1 Decembrie 1918. De asemenea, au fost finalizate lucrările de modernizare a trotuarelor pe Bulevardul Revoluţia din Decembrie de la Podul 7 Noiembrie la Staţia de carburanți MOL din Triaj, finanțate prin același proiect.

Valoarea totală a proiectului, al cărui beneficiar este Primăria Reșița, este de 52,5 milioane lei, din care 48,3 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă în cadrul Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. „Prin măsurile implementate, de modernizare sau creare de noi zone pietonale și piste pentru bicicliști, precum și de îmbunătățire a accesului la stațiile de transport în comun și a condițiilor de transfer între diferite mijloace de transport, această investiție are drept scop reducerea deplasărilor cu autoturismul și promovarea transportului alternativ nemotorizat”, precizează reprezentanții ADR Vest.

Sursă foto: ADR Vest

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrațieo oră în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație3 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social9 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate12 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație16 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite