Agenţia de Dezvoltare Locală Reşiţa a obţinut statutul de parc industrial pentru cele 27 hectare de pe Valea Țerovei! Acest titlu conferă agenților economici o serie de facilități

 

Titlul de parc industrial a fost acordat Agenţiei de Dezvoltare Locală Reşiţa prin ordin al ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial la sfârșitul lunii trecute.

 

Titlul de parc industrial a fost obţinut după ce zona industrială de pe Valea Țerovei, în suprafață de 26,89 hectare, a trecut în administrarea Agenţiei de Dezvoltare Locală, entitate înfiinţată anul trecut. „Am transferat parcul industrial de la Direcţia de Patrimoniu către Agenţia de Dezvoltare Locală pentru că am preluat modelul Oradea. O agenţie locală este mult mai în temă cu ce se întâmplă acolo, ţine legătura cu investitorii, sunt anumite lucruri de gestionat. Un parc industrial poate să genereze şi resurse financiare pentru oraş nu numai prin impozitele pe care le plătesc, ci şi prin intermediul altor măsuri de administrare a parcului”, a explicat primarul Ioan Popa la finalul ședinței Consiliului Local din luna martie.

 

Titlul de parc industrial, acordat potrivit ordinului emis de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și semnat de secretarul de stat Marin Țole, are o valabilitate de 20 de ani, perioadă în care operatorii economici care își desfășoară activitatea acolo au dreptul la o serie de facilități prevăzute de Legea nr. 186/2013 privind constituirea și funcționarea parcurilor industriale. Printre altele, este vorba despre: scutire de la plata taxelor percepute pentru modificarea destinaţiei sau pentru scoaterea din circuitul agricol a terenului aferent parcului industrial; scutire de la plata impozitului pe terenuri, corespunzător terenului aferent parcului industrial; scutire de la plata impozitului pe clădiri, corespunzător clădirilor care fac parte din infrastructura parcului industrial; scutiri, numai cu acordul autorităţilor publice locale, de la plata oricăror taxe datorate bugetului local pentru eliberarea certificatelor de urbanism, autorizaţiilor de construire şi/sau autorizaţiilor de desfiinţare de construcţii pentru terenurile şi clădirile din  infrastructura parcului, ce fac parte integrantă din parcul industrial. De asemenea, operatorii economici mai pot beneficia și de alte facilităţi ce pot fi acordate, potrivit legii, de autorităţile administraţiei publice locale.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available