Al doilea biolog al Parcului Național Semenic care demisionează!

Demisia reșițencei Teodora Sinculeț din funcția de biolog al Parcului Național Semenic – Cheile Carașului a dus la ample articole în presa internațională și la proteste vehemente ale ONG-urilor de mediu. Oare ce va urma după o nouă demisie?

Agent Green, unul dintre cei mai vocali printre activiștii de mediu, spune că și Irenka Văsăliuț, cea care i-a urmat Teodorei Sinculeț pe postul de biolog, și-a dat demisia și cere intervenția ministrului Mediului, Costel Alexe.

„Noul biolog al Parcului Național Semenic și-a dat demisia. Este al doilea biolog demisionar în mai puțin de un an. Anul trecut, biologul Teodora Sinculeț și-a dat demisia după mulți ani în care a fost persecutată de Romsilva pentru că a refuzat să gireze tăieri în parcul național. Ceva este foarte putred în administrația acestui parc unde Romsilva intenționeazâ să exploateze 68% din suprafața ariei protejate. Este nevoie de intervenția de urgență a ministrului mediului, domnul Costel Alexe, pentru salvarea Semenicului”, scrie Agent Green.

În prezent, Teodora Sinculeț este chiar consilierul onorific al ministrului Alexe. Șicanată și hărțuită atâta timp cât a fost biologul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului, reșițeanca a ajuns să aibă și proces deschis de Romsilva pe motiv că nu ar fi întocmit corect planul de management al Parcului și Romsilva a trebuit să restituie fondurile europene încasate pentru aceasta. Instanța a decis însă că biologul și-a făcut datoria și planul de management era numai bun de pus în aplicare, cu toate că el contrasta grav cu interesele de „recoltare” ale Romsilva. Deși a câștigat procesul cu Romsilva, persecuția nu s-a oprit, ba chiar s-a întețit, așa că, după ce a suferit un accident de muncă în zona Anina, Teodora Sinculeț a ales să-și dea demisia din funcția de biolog al Parcului Național Semenic – Cheile Carașului.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite