Masă caldă în trei școli din Caraș-Severin. Cel mai devreme, de luna viitoare

Ordonanța de urgență privind programul-pilot de acordare a unei mese calde în 150 de unități de învățământ preuniversitar din întreaga țară, adoptată în ultima ședință a Guvernului Orban înaintea moțiunii de cenzură prin care acesta a fost demis, a fost publicată în Monitorul Oficial. Au fost stabilite și școlile din Caraș-Severin care vor beneficia de această inițiativă guvernamentală.

Unitățile de învățământ din Caraș-Severin care au fost cuprinse în programul „Masă caldă” sunt Școala Gimnazială Vrani, Școala Gimnazială Dognecea și Școala Gimnazială „Trandafir Cocîrlă” Turnu Ruieni. Elevii dina ceste școli ar urma să primească o masă caldă sau un pachet alimentar în valoare de 10 lei/zi. Suma totală alocată pentru derularea programului în Caraș-Severin în anul 2020 (semestrul II al anului școlar în curs și primul semestru al anului școlar 2020-2021) este de 886.000 lei.

La nivel național, Guvernul a alocat 82 de milioane de lei pentru masa caldă a elevilor din 150 de unități de învățământ. Programul va putea intra în vigoare peste 30 de zile, după ce vor fi elaborate și aprobate de normele de aplicare ale ordonanței.

Sursă foto: b365.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite