Alarmă (falsă) la o firmă din Oţelu Roşu. Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu

 

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș, împreună cu pompierii voluntari ai orașului Oțelu Roșu, au acționat cu toate forțele pentru stingerea unui incendiu izbucnit astăzi la compania Decayeux SRL din Oţelu Roşu. Din fericire, a fost vorba doar despre un exerciţiu organizat de specialiștii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”.

 

Potrivit scenariului pus la punct de specialiștii Serviciului de Pregătire și Intervenție pentru Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Semenic”, în urma unui incendiu izbucnit în incinta firmei, toţi cei peste 150 de angjaţi ai societăţii au fost evacuaţi.

 

„Exerciţiul a avut drept scop pregătirea și antrenarea atât a forțelor profesioniste, cât și a celor peste 150 de angajați ai societății. Cu această ocazie, personalul societății a fost instruit cu privire la prevenirea unor potențiale incendii, precum și la modul de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență. Au fost stinse focuri la tavă, folosind stingătoarele, chiar pe amplasamentul firmei”, informează reprezentanţii ISU „Semenic”.

 

Aceştia precizează că activitatea de pregătire a fost considerată de personalul societăţii din Oţelu Roşu ca fiind bine-venită, în contextul exploziilor recente de la Combinatul Petrochimic Midia-Năvodari și de la Combinatul Chimic Azomureș din Târgu Mureş.

 

 

Sursă foto: ISU Semenic

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available