UPDATE. Romeo Dunca și Dumitru Ursu au găsit soluția: Două obiective de investiții importante pentru zona Oraviței vor fi realizate cu ajutorul CNI

 

Aleșii locali ai Oraviței, convocați în ședință extraordinară, vor vota astăzi – căci ar fi culmea să n-o facă! – două proiecte de hotărâre propuse de primarul Dumitru Ursu, care se pare că a găsit, cu sprijinul autorităților județene și centrale, soluția de finanțare pentru realizarea a două obiective de investiții importante pentru comunitatea locală.

 

Edilul-șef al orașului propune predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții (CNI), a amplasamentelor și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivelor de investiții „Reabilitare Spital Orășenesc Oravița, Secția Exterioară Marila, localitatea Marila, nr. 1” și „Construire Bază Sportivă Tip 1, str. Simion Mangiuca, nr. 21, Orașul Oravița”.

 

La ședința de astăzi, 8 iulie, convocată pentru ora 12, și-a anunțat prezența și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca. Acesta spune că acțiunea de cedare a clădirii de la Marila către CNI a fost inițiată recent „după discuții serioase cu factorii decidenți de la București” și speră că aleșii locali orăvițeni vor vota în unanimitate acest proiect.

 

„Cu o lună în urmă am vizitat sanatoriul de la Marila. O construcție superbă, care a rezistat o sută de ani. Degradată prin trecerea timpului și dezinteresul celor cu putere, a ajuns azi în stare de paragină. E timpul să ne îngrijim de bunurile de valoare cu atât mai mult cu cât sunt încărcate de istorie și excelent proiectate de arhitecți și ingineri pricepuți. (…) CNI este asaltată de mii de proiecte pentru care cu siguranță nu sunt bani suficienți, dar aici, pe recuperare post Covid și pentru sanatoriul de boli cornice, există încă fonduri. Vom șlefui acest diamant prăfuit de indiferență și de trecerea anilor cu ajutorul CNI și îl vom reda județului si țării la capacitatea maximă cu 4 camere barice atât de eficiente și necesare”, transmite Romeo Dunca, printr-o postare făcută pe pagina sa de Facebook cu doar câteva ore înaintea ședinței de azi de la Oravița.

 

 

UPDATE, ora 15.45

 

Cele două proiecte de hotărâre nu au putut fi votate astăzi, din lipsă de cvorum! Au lipsit de la ședință consilierii locali PNL și PRO România. Romeo Dunca a declarat că „la viitoarea ședință cred că proiectul cu Marila va trece în unanimitate”. Absenteismul de azi a fost pus pe seama „perioadei de concedii”.

 

UPDATE 2, 10 iulie, ora 15.10

Era cazul! Vot unanim, astăzi, la Oravița, pentru cele două proiecte propuse de primar. „Ni se oferă acum o șansă, singura de altfel, care poate fi una istorică”

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available