Era cazul! Vot unanim, astăzi, la Oravița, pentru cele două proiecte propuse de primar. „Ni se oferă acum o șansă, singura de altfel, care poate fi una istorică”

 

Proiectele de hotărâre privind predarea către CNI a amplasamentelor și asigurarea condițiilor în vederea realizării a două importante obiective de investiții – reabilitarea spitalului de la Marila și construirea unei baze sportive în Oravița – au fost votate, astăzi, în unanimitate de către aleșii locali.

 

Pentru ca propunerile sale să fie votate, primarul Dumitru Ursu a convocat trei ședințe de Consiliu Local în trei zile consecutive! La primele două, joi și vineri, ședințele nu s-au putut ține, din lipsă de cvorum. Absenții ar fi motivat că… așa-i vara, se pleacă în vacanțe. În consecință, pentru ședința de astăzi, 10 iulie, edilul-șef a folosit altă stratagemă.

 

„Am programat pentru astăzi o ședință extraordinară cu convocare de îndată, având pe ordinea de zi două puncte: predarea către CNI a proiectelor privind construirea unei baze sportive și reabilitarea Secției exterioare Marila a Spitalului Orășenesc Oravița. Ședința, a treia în care încercăm să adoptăm aceste două hotărâri, se va desfășura în sistem online. Fiecare consilier local are un telefon mobil prin care se poate conecta ca să participe chiar dacă nu se află în localitate și am convingerea că votul va fi unanim”. Sistemul online de ședință ales acum de Dumitru Ursu și postarea acestui anunț dimineața, înaintea ședinței, pe pagina sa de Facebook au avut efectul scontat: consilierii locali, oriunde s-a aflat fiecare, au asigurat plenul necesar adoptării celor două proiecte. Astfel că acestea au fost votate în unanimitate.

 

CITEȘTE ȘI: Romeo Dunca și Dumitru Ursu au găsit soluția: Două obiective de investiții importante pentru zona Oraviței vor fi realizate cu ajutorul CNI

 

Primarul Oraviței este încrezător că sanatoriului de la Marila i se dă acum o șansă reală, poate unica, pentru a fi reabilitat. Optimismul său se bazează pe sprijinul primit din partea autorităților județene, pe promisiunile venite dinspre Ministerul Dezvoltării și, nu în ultimul rând, pe reușita altor proiecte benefice comunității din Oravița derulate în trecut tot prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

 

„Ajuns o ruină a ceea ce a fost cândva, sanatoriului Marila i se dă acum o șansă. Primul pas pentru reabilitarea acestuia este predarea amplasamentului către Compania Națională de Investiții. Degradarea construcției avansează pe zi ce trece, motiv pentru care, având sprijinul conducerii Consiliului Județean Caraș-Severin, am considerat că nu mai avem timp de pierdut (…). Suntem cu toții conștienți de beneficiile pe care renovarea totală a sanatoriului, de nesperat în ultimele decenii, le-ar aduce nu doar bolnavilor cronici, cât și întregii comunități din zonă și județului nostru.

Proiectele pe care le-am derulat până acum prin CNI, deși s-a întamplat să aibă unele întârzieri, au fost finalizate și am reușit astfel să facem lucruri frumoase pentru orăvițeni. Avem deja experiența Căminului Cultural de la Brădișoru de Jos, proiect al cărui start l-am ratat din cauză că nu a fost votat de consilieri, dar pe care am reușit în cele din urmă să-l ducem la bun sfârșit.

Ni se oferă acum o șansă, singura de altfel, care poate fi una istorică”, a mai transmis primarul Dumitru Ursu.

 

Prin votul dat azi de aleșii locali ai Oraviței, au fost aprobate, așadar, predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, a amplasamentelor și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivelor de investiții „Reabilitare Spital Orășenesc Oravița, Secția Exterioară Marila, localitatea Marila, nr. 1” și „Construire Bază Sportivă Tip 1, str. Simion Mangiuca, nr. 21, Orașul Oravița”.

 

 

Explicație foto principal: Undeva, cândva. Sanatoriul Marila, odată ca niciodată

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available