Albiile râurilor, transformate în rampe clandestine de gunoi. Trei primării din Caraș-Severin au fost amendate de inspectorii de la Apele Române [FOTO]

 

Inspectorii de la Administrația Bazinală de Apă Banat au verificat săptămâna trecută măsurile dispuse la controalele anterioare demarate din ordinul prefectului județului Caraș-Severin, privind salubrizarea cursurilor de apă din județ.

 

PET-uri, moloz, haine uzate, ambalaje din hârtii. Asta au găsit inspectorii de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Banat în timpul unei acțiuni de control pe cursurile de apă din Caraș-Severin. „S-a constatat că unor primării nu le pasă cum arată malurile și apa în jurul cărora s-au format comunitățile umane pe care le administrează acum. Drept urmare, inspectorii apelor au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 105.000 lei”, transmite ABA Banat.

 

Localitățile care au fost amendate sunt: Bocșa, Cornea și Domașnea, fiecare cu câte 35.000 de lei. De asemenea, „au fost lăsate alte termene ca autoritățile să curețe cursurile de apă afectate de diverse gunoaie, materiale de construcții, PET-uri, etc. Amenzile vor curge până când omul va învăța cum să conviețuiască în armonie cu râul, astfel încât și acesta să aibă parte de respect. Salubrizarea cursurilor de apă din intravilanul localităților nu este un moft ci o necesitate și ea este cerută în mod permanent de Apele Române și de alte autorități cu responsabilități de control și protecție a mediului”, mai precizează reprezentanții ABA Banat.

 

Sursă foto: Ionel Grof – ABA Banat

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available