Alegeri locale parțiale la Bocșa. UPDATE: Mirel Pascu, noul primar al orașului [VIDEO]

 

În cursa electorală pentru ocuparea funcției de primar al orașului Bocșa s-au înscris cinci candidați. Postul a rămas vacant în luna martie a acestui an, ca urmare a demisiei edilului ales pe 27 septembrie 2020, liberalul Emanuel Dănilă.

 

Pentru alegerile locale parțiale de la Bocșa au fost organizate 12 secții de votare, în aceleași locații ca la scrutinul din 27 septembrie 2020, și au fost tipărite aproximativ 16.400 de buletine de vot. Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, la Bocșa sunt 14.908 persoane cu drept de vot înscrise pe listele permanente și alte 15 persoane pe listele complementare.

 

Locuitorii orașului Bocșa au de ales între cinci candidați: Sorin Perian de la PNL, Mirel Pascu de la PSD, Gabriel Tălpeanu de la AUR și independenții Eugen Cismăneanțu și Marian Bocșan. Doi dintre aceștia, Eugen Cismăneanțu și Mirel Pascu, au mai deținut funcția de primar în anii trecuți și, de asemenea, au candidat, fără succes, și la scrutinul din 27 septembrie, când au obținut 1.669 de voturi (30,14%) – Cismăneanțu, care a candidat din partea Partidului Mișcarea Populară, respectiv 1.279 de voturi (23,1%) – Pascu. Scrutinul a fost câștigat de candidatul PNL, Emanuel Dănilă, cu un scor de 37,08% (2.053 de voturi). Prezența la vot a fost de 38,3% (5.811 alegători).

 

Procesul de votare se va desfășura în intervalul orar 7.00-21.00, cu respectarea regulilor anti-COVID-19. „Pentru buna derulare a procesului electoral, au fost angrenate efective ale Ministerului Afacerilor Interne, după cum urmează: cele 12 secții și localuri de votare constituite pe raza orașului Bocșa vor fi asigurate cu pază de către jandarmi și polițiști. Alți 12 polițiști, jandarmi și polițiști locali vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, în ziua votării. Pentru intervenția efectivă la eventuale incidente sau evenimente în legătură cu procesul electoral, vor acționa 32 de polițiști din cadrul structurii Inspectoratului de Poliție Județean și Poliției Orașului Bocșa. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, sunt asigurate rezerve de polițiști, jandarmi și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 41 de polițiști și jandarmi vor fi constituiți în rezerve de intervenție”, transmite purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

În total, la nivel național au loc alegeri locale parțiale în 36 de unități administrativ-teritoriale – șase oraşe şi 30 de comune – din 22 de județe. În 35 de localități, alegerile sunt pentru funcția de primar, iar într-o localitate, pentru consiliul local.

 

UPDATE. Mirel Pascu, noul primar al Bocșei

 

Pe fondul unui absenteism ușor de anticipat, cu o prezență la urne de 36,8 la sută, alegerile au fost câștigate de Mirel Pascu. Dacă în septembrie acesta obținea doar 1.279 de voturi, de această dată peste 2000 dintre cei 5497 de alegători care și-au exprimat opțiunea l-au votat pe candidatul PSD.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available