Alei și locuri de parcare civilizate în spatele „Blocului fetelor” din Reșița [FOTO]

 

Primăria Reșița mai face un pas important în implementarea proiectului de regenerare urbană derulat în cartierul Lunca Pomostului. După reabilitarea și reconfigurarea celor șase străzi care fac legătura între bulevardele A. I. Cuza și Revoluția din Decembrie, în curând va fi finalizată și amenajarea zonei din spatele „Blocului fetelor”, imobil care, de asemenea, va intra într-un amplu proces de reabilitare.

 

Terenul din spatele „Blocului fetelor” pe care, până nu demult, se aflau 16 garaje a trecut, pe parcursul ultimelor luni, printr-un proces de transformare radicală. Așa-zisele garaje au fost demolate și în locul lor a fost amenajată o parcare modernă. „În locul clasicelor garaje și a gardului montat ilegal, în perioada următoare finalizăm noua parcare cu 23 de locuri ce va deservi cetățenii din zonă. Finanțarea investiției este asigurată din bugetul local și mai include iluminat public, alei și mobilier urban modern”, anunță reprezentanții Primăriei Reșița.

 

Lucrările din spatele „Blocului fetelor” sunt realizate în completarea proiectului cu finanțare europeană prin care au fost reabilitate străzile Parâng, Bielefeld, Nicolae Bălcescu, Nicolae Titulescu, George Enescu și Gratz. În valoare de peste 2.000.000 de euro, proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional și a presupus asfaltare, reabilitare trotuare, montare mobilier urban nou și amenajare spații verzi.

 

Pe lângă lucrările la infrastructura rutieră, planurile municipalității includ și reabilitarea „Blocului fetelor”. Imobilul va fi reconfigurat într-un hub al voluntariatului pentru activități sociale, comunitare și culturale, investiția urmând să fie realizată în cadrul unui proiect cu finanțare europeană în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei.

 

 

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite