„AlerGând la Pădure”, faci mişcare şi o faptă bună! Au mai rămas opt zile în care te poţi înscrie la competiţia care susţine proiectele comunităţii

 

„AlerGând la Pădure” este un eveniment sportiv cu strângere de fonduri pentru susținerea unor proiecte din comunitate ajuns, anul acesta la cea de-a IX-a ediție. Competiţia se desfăşoară pe potecile din jurul Reşiţei.

 

Mai sunt opt zile în care cei care doresc să facă mişcare în natură, pe potecile din jurul Reşiţei, şi, totodată, să susţină o cauză bună se pot înscrie la concursul AlerGând la Pădure. Competiţia va avea loc pe 28 octombrie, la Reșița, iar până pe 27 octombrie sunt aşteptaţi să se înscrie – completând formularul disponibil aici: https://alergandlapadure.ro/inscriere/ sau AICI – atât alergători profesioniști, cât și amatori. Organizatorii au pregătit cinci curse ce sunt potrivite pentru toate nivelurile de pregătire: trei curse cronometrate – crosul de 10,5 km, semimaratonul de 23 km și maratonul de 43 km – și două drumeții ghidate, necronometrate – 2 km și 5 km. Toate cursele sunt organizate pe potecile din jurul Reșiței care sunt atent îngrijite de voluntari alergători, drumeți sau bicicliști sub sloganul „Împărțim potecile”.

 

„Prin ediția de anul acesta ne propunem să finanțăm proiecte din mai multe domenii – mediu, educaţie, social – deoarece credem că toate cele trei tematici sunt de mare interes pentru comunitatea noastră și că impactul nostru pozitiv asupra lor poate conta”, transmit organizatorii – Fundaţia Comunitară Banatul Montan. Astfel, fondurile strânse vor fi direcţionate, în funcţie de opţiunile concurenţilor, pentru susţinerea a cinci proiecte: „Emoții înaripate: Călătoria copiilor către inteligența emoțională” – proiect inițiat de Fundația Humanitas Pro Deo și dedicat dezvoltării abilităților emoționale și sociale ale copiilor, având ca obiectiv final promovarea unei inteligențe emoționale sănătoase și echilibrate; „Ambulanța pentru Monumente Banat” – proiect ce-și propune să acționeze în domeniul salvgardării patrimoniului imobil, prin punerea în siguranță a unor obiective de patrimoniu importante, aflate în stare avansată de degradare; „Subteranul Reșiței” – proiect inițiat de Asociația Speologică Exploratorii care va implica membrii comunității din Reșița în identificarea, explorarea și inventarierea lucrărilor miniere subterane și a tunelurilor căilor ferate forestiere; „Susținem sportul” – proiect prin care Asociația Cărășană Sindrom Down dorește să sprijine participarea tinerei Daniela Doban la Campionatul European de karate; „Misiunea: Rădăcini pentru viitor” – proiect prin care grupul de inițiativă Magic Hike dorește promovarea sportului în natură și a traseelor locale.

 

Organizatorii au divulgat o parte dintre surprizele pregătite pentru participanți: „Anul acesta am decis să vă oferim produse ce pot fi folosite pe termen lung, dar și refolosite. Medaliile sunt realizate manual de colegele noastre, Ioana și Oana, din lut ceramic, pe care le va primi fiecare participant care termină cursa la care s-a înscris. Șnurul va putea fi refolosit pentru alte pandative, iar medaliile vor veni cu un magnet, ca să poți păstra ca și suvenir pentru participarea ta. Sacoșele de pânză au fost realizate la Atelierul de Pânză, din bumbac 100% și pot fi folosite pe termen lung, plus că arată foarte bine ca un accesoriu de purtat în fiecare zi. Aceste sacoșe vor conține kit-ul de start pentru fiecare concurent. Premiile sunt obiecte realizate de remesh, din bannerele noastre de la evenimentele trecute. Și, nu în ultimul rând, avem tricou Made in Roșia Montană, realizat în mod sustenabil și imprimate de Tică Darie cu logo-ul nostru, pe care îl puteți cumpăra când vă înscrieți aici: https://racetime.ro/events/84/register”.

 

Mai multe detalii despre proiecte, dar şi despre competiţie, înscrieri şi curse sunt disponibile pe: https://alergandlapadure.ro.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite