Lovitură pe piața neagră din vestul țării. Grupare care aducea țigări de contrabandă din Serbia – destructurată de DIICOT Caraș-Severin

 

15 percheziții au avut loc astăzi în Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor pentru destructurarea unei grupări care se ocupa de contrabandă cu țigări din Serbia. 17 persoane au fost duse la audieri.

 

Perchezițiile efectuate de polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori DIICOT, au vizat o grupare formată din 17 persoane cu vârste cuprinse între 29 și 63 de ani, printre care și un cetățean sârb, care s-ar fi ocupat, începând din 2022, cu introducerea în țară, din Republica Serbia, de țigarete de contrabandă, care ar fi fost ulterior distribuite în Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor.

 

„Gruparea infracțională ar fi acționat pe trei paliere, palierul de introducere în țară și depozitare, palierul de aprovizionare, în județul Bihor, care ar fi preluat țigaretele de la furnizor și le-ar fi transportat, predându-le membrilor palierului de distribuție din cele patru județe. Țigaretele de contrabandă ar fi fost introduse în țară cu autocamioane, fiind folosite documente false din care ar fi rezultat că marfa transportată din Serbia până în România ar consta în ambalaje de aluminiu”, explică DIICOT. În perioada 2022-2023, pe durata monitorizării grupării, polițiștii au realizat mai multe prinderi în fragrant delict și percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate peste 45.750 de țigări.

 

Pe numele a 17 persoane bănuite de comiterea faptelor au fost emise mandate de aducere, acestea fiind conduse la audieri. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire în grup infracțional organizat, contrabandă cu țigări și introducerea în țară, deținerea și comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării cu depășirea limitelor cantitative prevăzute de legislația în domeniu.

 

UPDATE – 20 octombrie, ora 15.10 

Aproape 30.000 de pachete de ţigări confiscate şi trei persoane reţinute în urma percheziţiilor DIICOT de ieri

 

Sursă foto: arhivă

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available