Aleși locali din Caraș-Severin, declarați de ANI în stare de incompatibilitate și conflict de interese

 

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă în cazul a 13 foști sau actuali aleși locali, doi dintre aceștia fiind din Caraș-Severin.

 

Anunțul a fost făcut astăzi de către ANI și vizează aleși locali din județele Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui și Vâlcea. În majoritatea cazurilor sunt invocate fapte din mandatele de consilieri locali deținute în perioada 2016-2020. Din Caraș-Severin, este vorba despre Cristinel Danieluș Răduț, în mandatul trecut consilier local PSD în comuna Constantin Daicoviciu, în prezent consilier local PRO România, și Grigore Iosif Boldea, fost consilier local ALDE în comuna Prigor. 

 

Potrivit avertizorilor de integritate, Cristinel Danieluș Răduț din comuna Constantin Daicoviciu a intrat în conflict de interese administrativ în momentul în care „a participat la deliberarea și adoptarea H.C.L. din 31 martie 2020 prin care s-a hotărât darea în administrare pe 10 ani a unui teren în suprafață de 877 mp situat în intravilanul localității Prisaca din comuna Constantin Daicoviciu, către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Cadrul C.J. Caraș-Severin, cu intenția de a construi un imobil care să deservească centrului în cadrul căruia persoana evaluată deține o funcție contractuală de conducere”Răduț, în calitate de consilier local și de șef al Centrului „Casa Noastră” din satul Zăgujeni, ar fi încălcat astfel prevederile articolelor 70 și 77 din Legea nr. 161/2003 și prevederile art. 46 din Legea nr. 215/2001, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. d) din O.U.G. 57/2019. În cadrul procedurii de evaluare declanșate de ANI, Cristinel Danieluș Răduț nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare, se arată în comunicatul transmis de Agenția Națională de Integritate.

 

În cazul lui Grigore Iosif Boldea din comuna Prigor, ANI a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier local 2016-2020, din momentul în care societatea comercială în cadrul căreia soția acestuia deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic a furnizat servicii comerciale Primăriei Prigor, încălcând prevederile art. 90, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003.”

 

Persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. „Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului”, precizează ANI.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite