5 semne că ar trebui să vă schimbați parfumul

Cu tot efortul pe care îl depuneți să vă îmbrăcați frumos, să mâncați corect și (poate) să vă antrenați, ar fi păcat să vedeți oameni care se feresc de prezența dvs. Și nu pentru că ați avea nevoie de un duș, ci pentru că purtați parfumuri de bărbați care nu vă fac niciun favor.

Este o capcană ușoară în care să cădeți. Piața în plină expansiune de parfumuri de bărbați a înregistrat anul trecut vânzări globale ale produselor premium de aproape 10 miliarde de dolari. Acum, piața este saturată de atât de multe opțiuni de parfumuri de bărbați încât un domn nu mai alege între mosc sau citrice – alege între 100 de nuanțe de mirosuri picante, florale și lemnoase. Este ușor să alegeți greșit. Iată cum puteți afla dacă parfumurile nu funcționează cum trebuie pentru dvs.

E iarnă, dar mirosiți a vară.

Parfumurile de iarnă, precum Dior Homme Intense, includ condimente mai grele sau mirosuri lemnoase, în timp ce multe parfumuri de bărbați de vară se bazează pe note citrice sau „marine” (parfumuri sintetice care evocă imagini de apă). Vedeți ce listează parfumul dvs. ca note dominante și, dacă nu sunteți sigur, adresați-vă unui reprezentant de vânzări.

Nu vă fie teamă, totuși, să mergeți împotriva curentului. „Vara este minunată pentru parfumurile citrice mai ușoare, dar cred că ar trebui să fie cu adevărat mai mult o alegere personală decât definirea unui parfum în funcție de sezon”, spune Raymond Matts, un designer de parfumuri din New York City care produce propria sa linie de parfumuri, precum și creează parfumuri pentru industrie. „Dar dacă este cald și umed, aș sta departe de mirosurile orientale mai grele și bogate – vor fi prea puternice.”

Dacă nu doriți să renunțați la parfumul dvs. preferat odată cu schimbarea anotimpurilor, luați în considerare o versiune mai ușoară a acestuia. Mulți producători oferă versiuni reformulate ale celor mai populare parfumuri pentru iarnă.

Oamenii vă pot simți parfumul din celălalt colț al camerei.

Subtilul este întotdeauna cel mai bun mod de a purta un parfum. „Când purtați un parfum, vreți să devină parte din dvs., nu invers”, spune Matts. „Nasul dvs. se desensibilizează la un anumit parfum în timp, dar doar pentru că nu-l puteți mirosi după două ore nu înseamnă că este timpul să aplicați mai mult”.

Dacă parfumul dvs. preferat este mai greu, ca un mosc, luați în considerare schimbarea formulării pe care o achiziționaț. În loc de apă de parfum, care are o concentrație de 15-20%, alegeți apa de toaletă (5-15% concentrație) sau apa de colonie (2-4% concentrație) care oferă același miros, dar cu intensitate mai redusă.

Vă îmbrăcați casual, dar mirosiți formal.

O uniformă zilnică care constă dintr-o flanelă, sandale și / sau blugi nu ar trebui să fie asociată cu un parfum care să vă ducă cu gândul la o întâlnire de afaceri cu cravată neagră. Evitați parfumuri de bărbați care se bazează foarte mult pe mosc și căutați altele care redau notele florale, cum ar fi ylang-ylang sau lavandă – ambele stimulează simțurile și ajută la gândirea creativă.

V-a plăcut în magazin, dar îl urâți pe pielea dvs.

Ați cumpărat vreodată un parfum pe baza mirosului ispititor pe care l-ați simțit în magazin? Și când îl folosiți acasă, nu miroase deloc așa? „Ceea ce se întâmplă este că, în magazin, pulverizați parfumul pe un băț și apoi îl puneți imediat la nas”, spune Matts. „Nu așa folosim un parfum în lumea reală.” Pentru o impresie mai bună, pulverizați odată parfumul de la o distanță de 15 cm pe gât. Lăsați-l să se așeze cateva minute, apoi evaluați-l.

Nimeni nu vrea să folosească banda de alergat de lângă dvs.

Substanțele chimice din transpirație pot afecta echilibrul și mirosul parfumului, potrivit expertului în parfumuri Michael Edwards, autorul cărții Fragrances of the World. Acest lucru este valabil mai ales dacă purtați parfumuri naturale, deoarece acestora le lipsesc ingredientele stabilizatoare ale multor materiale sintetice. Mai mult decât atât, dieta vă poate modifica mirosul transpirației, care se amestecă cu parfumurile pentru a crea un cu totul nou, care nu este tot timpul plăcut.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite