Tratamentul cu anticorpi monoclonali pentru pacienții cu COVID-19, disponibil și în spitalele din Reșița și Caransebeș

 

Câteva zeci de flacoane de anticorpi monoclonali și Tocilizumabum – medicamente incluse în schema de tratament împotriva COVID-19 – au ajuns în județul Caraș-Severin. Flacoanele de anticorpi monoclonali au fost, deja, repartizate spitalelor din Reșița și Caransebeș.

 

Potrivit datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică (DSP), județului Caraș-Severin i-au fost repartizate 30 de flacoane de anticorpi monoclonali, din cele 5.206 pe care statul italian le-a donat României în semn de recunoștință pentru ajutorul pe care țara noastră l-a acordat anul trecut regiunii Lombardia. „16 flacoane sunt destinate Spitalul Județean de Urgență din Reșița și 14, Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. Tratamentul împotriva COVID-19 cu anticorpii monoclonali este cel mai eficient dacă este administrat la debutul bolii, conform studiilor clinice și medicale”, informează reprezentanții DSP Caraș-Severin. La nivel național, anticorpii monoclonali au ajuns în 134 de spitale care au personal medical specializat pentru administrarea tratamentului. Repartizarea flacoanelor a fost făcută și în funcție de rata de infectare la mia de locuitori din localitate și de numărul de pacienți internați.

 

Totodată, DSP Caraș-Severin a primit și șapte flacoane de 400 de miligrame și 20 de flacoane de 80 de miligrame de Tocilizumabum, destinat necesităților spitalelor suport COVID-19 din județ. „Este vorba despre un medicament antiinflamator care, potrivit studiilor medicale, poate reduce riscul de deces în rândul pacienților cu forme grave de COVID-19”, precizează reprezentanții instituției.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available