Aleșii locali ai Reșiței au hotărât: Interzis căruțelor pe principalele artere din oraș!

Consiliul Local al Municipiului Reșița, întrunit în sedință de îndată, a adoptat o hotărâre prin care se interzice circulația vehiculelor cu tracțiune animală pe raza municipiului Reșița.

Accesul căruțelor pe arterele principale ale Reșiței va deveni istorie! Conform documentului adoptat de deliberativul reșițean, circulația vehiculelor cu tracțiune animală pe raza municipiului Reșița este interzisă începând din 16 iulie. Fac excepție de la prevederile acestei hotărâri vehiculele cu tracțiune animală folosite în cadrul manifestărilor cultural-artistice organizate cu aprobarea Comisiei pentru Avizarea Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice, în conformitate cu prevederile Legii 60/1991. De asemenea, excepție mai fac și vehiculele cu tracțiune animală care circulă pe traseele stabilite prin HCL nr. 122/2007.

Încălcarea acestor norme se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 1.000 și 1.500 lei, care va fi aplicată de lucrătorii Direcției Poliției Locale din cadrul Primăriei Reșița. Totodată, pe lângă această sancțiune, se poate dispune și măsura tehnico-administrativă de ridicare și reținere în custodie a vehiculelor cu tracțiune animală folosite la săvârșirea faptei. Pentru a-și ridica bunurile reținute, cei care încalcă aceste reguli trebuie să achite suma de 113,32 lei/atelaj, precum și o taxă de 3,54 lei/oră/atelaj. Atelajele folosite la săvârșirea contravenției, pentru care a fost dispusă măsura de ridicare, pot fi recuperate de către proprietar sau deținătorul legal în termen de 15 zile lucrătoare de la data aplicării sancțiunii, după ce aceștia fac dovada achitării amenzii contravenționale, precum și a cheltuielilor aferente ridicării, transportului și depozitării. Dacă acestea nu vor fi revendicate în termenul de 15 zile, ele intră în proprietatea primăriei și pot fi valorificate.

În cazul în care conducătorul atelajului abandonează animalul trăgător la locul faptei, reprezentanții primăriei vor prelua animalul și-l vor transporta la Grădina Zoologică, unde va fi cazat și va rămâne până la revendicarea de către proprietar. Dacă în termen de 15 zile lucrătoare animalul nu va fi revendicat, acesta va rămâne în proprietatea Grădinii Zoologice și poate fi păstrat sau valorificat. Ca și în cazul atelajelor, proprietarul animalului trebuie să achite amenda și costurile serviciilor de ridicare, transport și îngrijire a animalului. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează de către lucrătorii Direcției Poliției Locale din cadrul Primăriei Reșița.

Străzile unde aceste reguli se aplică vehiculelor cu tracțiune animală, conform HCL 122, sunt: strada Castanilor, strada Paul Iorgovici, strada Traian Lalescu, strada Progresului, strada Libertății, Bulevardul A.I. Cuza, Bulevardul I.L. Caragiale, Bulevardul Revoluția din Decembrie, Bulevardul Republicii, Bulevardul Muncii și Piața Republicii.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite