Autospeciale noi pentru polițiștii din Caraș-Severin

13 autospeciale Dacia Logan noi au ajuns, ieri, la Reșița, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin. Acestea au design și dotări similare autospecialelor folosite de polițiștii din vestul Europei.

Noile autospeciale intrate în arsenalul polițiștilor cărășeni au dotări specifice muncii operative și un aspect diferit de cel al autoturismelor aflate acum în uz. „Autospecialele sunt inscripţionate, au rampe de semnalizare acustice şi optice, imaginea acestora fiind schimbată printr-o nouă colantare”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru. Aceasta a mai precizat că mașinile au fost distribuite către subunitățile județene de poliție din mediul urban și rural, Serviciul Rutier și Serviciul Poliției Transporturi și vor fi folosite la desfășurarea misiunilor specifice.

Cele 13 autospecialele fac parte din programul de înzestrare cu mijloace auto desfășurat de Ministerul Afacerilor Interne, finanțat din fonduri proprii și din bani alocați de Guvern din fondul de rezervă. Contractul are o valoare de peste 483 de milioane de lei și a fost semnat la începutul lunii iunie de către ministrul Marcel Vela și reprezentanţii companiei Dacia Renault. Potrivit acestui contract, Poliţia Română urmează să primească până la sfârșitul lunii septembrie 6.744 de autovehicule produse în România: 3.360 Logan, 3.382 Duster şi 2 Dokker.

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite