Alianța Dreapta Unită, victorie în instanță! Înalta Curte a stins BECul PSD-ului!

 

Decizia de ieri a Biroului Electoral Central (BEC), luată la solicitarea PSD, privind respingerea protocolului de constituire a Alianței Dreapta Unită a rezistat o singură zi. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a făcut astăzi dreptate: USR, PMP și Forța Dreptei pot participa la alegeri pe liste comune, în numele Dreptei Unite.

 

Alianţa Dreapta Unită a contestat ieri la ÎCCJ decizia BEC de a respinge protocolul Alianţei la solicitarea PSD. Iar Înalta Curte s-a pronunțat: „Admite contestaţia formulată de contestatorii Partidul Uniunea Salvaţi România, Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Forţa Dreptei împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost îndreptată prin Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024. Anulează Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost îndreptată prin Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024. Admite Protocolul de constituire a alianței electorale – «Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei». Definitivă.”

 

Se dovedește, astfel, că liderii Alianței Dreapta Unită au avut dreptate: membrii BEC au acționat la comanda PSD, luând o decizie în afara legii.

 

CITEȘTE ȘI: PSD încearcă să interzică participarea la alegeri a Alianței Dreapta Unită! Iar BEC face jocul Puterii!

 

„Alianța Dreapta Unită va fi pe buletinul de vot. Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat decizia nedemocratică a BEC, care, la cererea PSD și cu voturile PNL, a încercat să ne împiedice să participăm la alegeri în alianță. PSD și PNL au crezut că pot să controleze orice, de la justiție la dreptul de a alege. Regimul lui Klaus Iohannis este atât de disperat încât a vrut să ne scoată de pe buletinul de vot. Le este frică de schimbarea pe care o reprezentăm.

Vorbiți cu prietenii și cu familiile despre abuzul pe care l-au încercat, despre tot răul făcut României în ultimii ani prin scumpiri și multe creșteri de taxe. Există alternativă la acest regim corupt. Pe 9 iunie, veniți la vot și puneți ștampila pe Dreapta Unită.”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă, după anularea deciziei BEC de către ÎCCJ.

 

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, a ținut să transmită un mesaj public în numele Alianței Dreapta Unită președinților PNL și PSD, Nicolae Ciucă și respectiv Marcel Ciolacu: „Ați încercat să ne luați parlamentari, ați încercat să ne luați primari, acuma ne vânați până și candidații de calitate care vor să candideze din partea Alianței Dreapta Unită în toate județele țării! Ați făcut praf legislația electorală! Ați apelat la mârșăvia de a încerca să ne împiedicați să participăm în alegeri așa cum vrem noi, și așa cum sunt convins că-și doresc milioane de români. Ați apelat la toate armele nedemocratice pentru a încerca să împiedicați exprimarea voinței oamenilor. Să nu vă imaginați că românii nu au discernământ! Să nu vă imaginați că românii nu vă vor pedepsi la aceste alegeri pentru modul catastrofal în care guvernați, pentru modul în care v-ați bătut joc de cetățeni de doi ani și jumătate de când sunteți la guvernare!”. Orban a subliniat, totodată, că cetățenii României trebuie să știe că PSD și PNL vor să elimine cota unică de impozitare și vor să crească taxele – TVA și impozitele pe proprietate. De asemenea, a spus fostul premier, „toți cetățenii români trebuie să știe că dacă votează PSD sau PNL libertățile și drepturile lor vor fi puse în pericol și nivelul de trai va scădea în continuare ireversibil”.

 

Și președintele PMP, Eugen Tomac, a sancționat încercarea PSD de a interzice participarea la alegeri a Dreptei Unite: „Este o zi mare pentru democrația românească, pentru că ni s-a făcut dreptate: nu se poate ca un drept să ne fie luat printr-o decizie abuzivă. Este inacceptabil comportamentul celor care cred că în această competiție electorală pot avea doar concurenți convenabili, competitori controlați – unii pe listă cu ei, alții la aceleași tribune. Au încercat să ne ia dreptul de a ne putea asocia. Astăzi Dreapta Unită a revenit pe buletinele de vot.”

 

 

Explicație foto: Liderii Alianței Dreapta Unită, alături de echipa de avocați coordonată de Ion Dragne, după pronunțarea sentinței ÎCCJ prin care a fost oprită comiterea unei ilegalități flagrante de către PSD prin intermediul BEC.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available