PSD încearcă să interzică participarea la alegeri a Alianței Dreapta Unită! Iar BEC face jocul Puterii!

 

Biroul Electoral Central (BEC) a respins, astăzi, protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei. Decizia luată la solicitarea PSD „nu are nicio legătură cu legile și regulile dintr-un stat democratic”, drept urmare va fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, anunță Cătălin Drulă, preşedintele USR.  

 

Respingerea protocolului de constituire a Alianței Dreapta Unită, la solicitarea reprezentantului PSD în Biroul Electoral Central, este „un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu și Ciucă, care arată întregii țări unde am ajuns cu starea democrației. Dar le promit lor că nu ne vor opri! Milioane de români susțin o alternativă onestă la actuala putere. Noi avem soluțiile corecte pentru a moderniza România și nu nu vom împiedica de scamatoriile instituțiilor pe care le controlează.”, a scris liderul USR pe pagina sa de Facebook.

 

„Decizia de astăzi luată la solicitarea PSD nu are nicio legătură cu legile și regulile dintr-un stat democratic. Este doar o încercare de a ne împiedica să participăm în alegeri sub Alianța Dreapta Unită, o încercare disperată a marionetelor lui Iohannis, care știu că li se apropie sfârșitul politic. Ce fac acum este un act de lașitate și de dispreț față de voința românilor, care arată că partidul unic PSD-PNL este dispus să calce democrația în picioare pentru a-și păstra puterea. Statului mafiot patronat de Klaus Iohannis îi este frică de Dreapta Unită și încearcă că ne scoată de pe buletinul de vot ca Alianță, la fel cum a încercat Dragnea cu USR în 2019.”, spune Cătălin Drulă, precizând că decizia BEC va fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Colegul de alianță al liderului USR, președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, are convingerea că Înalta Curte va face dreptate și va invalida decizia BEC: „Noi nu am contestat alianța PSD-PNL. Pentru că noi suntem democrați și pentru că știm că singurii care decid rezultatele competiției electorale sunt cetățenii prin votul lor. Ei au contestat alianța noastră, Dreapta Unită. Pentru că le este frică de noi. Pentru că vor să ne împiedice prin subterfugii procedurale să participăm uniți în alegeri. Chiar dacă Biroul Electoral Central le-a făcut jocul sunt convins că Înalta Curte de Casație și Justiție ne va face dreptate. Pentru că noi suntem uniți deja prin actul de voință democratică a membrilor și forurilor statutare ale formațiunilor noastre politice. Și uniți vom rămâne!”

 

Sursă foto: g4media.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available