Alianță sârbo-americană în Banatul Montan! Reșița Locomotives, pregătită de revanșă

 

Reșița Locomotives anunță încheierea sesiunii de transferuri pentru noua ediție a Campionatului Național de Fotbal American. Gruparea reșițeană va aborda sezonul 2022 cu o echipă formată din jucători locali, întărită și în acest an competițional cu sportivi din SUA și Serbia.

 

Antrenorul Locomotivelor pentru al treilea an la rând este sârbul (din Pancevo) Bojan Kovacevic. „Echipele la care a mai activat sunt Pancevo Panthers, Vrsac Lavovi, Banat Bulls și echipa națională a Serbiei. Își propune să dezvolte Reșița Locomotives ca o organizație atât în teren cât și în afara lui, să formeze echipe de juniori (U19, U17, U15), să ducă echipa în finala Ro-Bowl și să câștige Ro-Bowl în următorii ani.”, aflăm de la reprezentanții Reșița Locomotives.

 

Coordonatorul ofensivei reșițene (Quarterback) va fi americanul Jessie James Robbins Jr., originar din Savannah, Georgia. A mai jucat în SUA, Finlanda și Polonia. La prima sa experiență în România, acesta spune că a ales echipa din Reșița datorită antrenorului care preferă jocul ofensiv: „Ceea ce aștept de la mine în acest sezon este să aduc entuziasm în echipă și dorința puternică de a câștiga campionatul, cel mai important fiind să mă perfecționez ca atlet și să fiu un bun coechipier, în același timp să vin cu o atitudine pozitivă și abilități de leadership. Deși mai multe echipe au fost interesate de mine, am decis să vin la Reșița deoarece îmi place filosofia ofensivă a antrenorului. Cu această ocazie am oportunitatea de a vizita și o altă țară. Cred că va fi o experiență minunată să întâlnesc oameni care au cultură și trecut latin.”

 

Câștigarea titlului de campion cu Locomotivele este și obiectivul unui alt american sosit la Reșița. „Planul meu de viitor este acela de a contribui la dezvoltarea fotbalului american în România și în Europa, astfel încât să ajungă cel mai important sport la nivel mondial. Îmi propun să ajut reșițenii să găsească în acest sport o oportunitate care să le schimbe viețile. De asemenea, scopul meu actual este să pun umărul pentru ca jucătorii să fie mai buni de la săptămână la alta și să construim o echipă campioană.”, a declarat Devion Young. Acesta este din Huntsville, Alabama, și a mai jucat la echipe din SUA, Polonia, Brazilia și Germania.

 

Echipa reșițeană îl va avea în primul unsprezece și pe Billy Hatten, care vine din Copperas Cove, Texas. Joacă fotbal american de 14 ani, cel mai mult în SUA, iar apoi în Ungaria – la Gyor, Szombathy și Budapesta. „Postul meu este în principal în linia defensivă dar de asemenea pot juca Linebacker și Running Back, spune americanul. Sper ca în viitor să continui și ca antrenor, să fac ceea ce îmi place și să călătoresc în timp ce practic fotbalul american.”

 

Din lotul Reșița Locomotives face parte în continuare și americanul Ronaldo Tomasello, din Indianapolis, Indiana. Se află la Reșița pentru al doilea an consecutiv, după ce a jucat în ligile germană și spaniolă de fotbal american, unde a câștigat premiul MVP pentru ofensivă și defensivă. „Și anul trecut am fost jucătorul Locomotivelor, când am avut un parcurs foarte bun. Anul acesta îmi propun împreună cu colegii de echipă să aducem cupa acasă”, transmite Tomasello, care își dorește să-și ia revanșa după eșecul din semifinalele campionatului trecut, atunci când Reșița Locomotives a fost depășită pe teren propriu (26-30) de Monster Mureș, care avea să devină vicecampioană națională. Echipa reșițeană a prins în cele din urmă podiumul, învingând în finala mică pe Cluj Crusaders cu 36-0.

 

Publicul reșițean este așteptat la meciul care deschide Campionatul Național de Fotbal American – 2022, sâmbătă, 10 septembrie, ora 16.00, la Stadionul Gloria, intrarea fiind gratuită. Locomotivele reșițene se vor confrunta cu Titans din București.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite