Ambasadorul Austriei în România, Excelența Sa Adelheid Folie, în prima vizită oficială în Caraș-Severin

 

Ambasadorul Republicii Austria în România, Excelența Sa Adelheid Folie, a discutat, la Reșița, cu autoritățile județene din Caraș-Severin despre oportunitățile de investiții din Banatul Montan. În momentul de față, în Caraș-Severin sunt peste 140 de firme cu capital austriac.

 

Ambasadorul Republicii Austria în România, Excelența Sa Adelheid Folie a efectuat, astăzi, împreună cu consulul onorific al Austriei la Timișoara, Georg Bardeau, prima vizită în județul Caraș-Severin de la preluarea mandatului. Discuţiile avute la Instituția Prefectului și la Consiliul Județean – la care au participat și președintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, Erwin Țigla, reprezentanți ai Serviciului Afaceri Europene din cadrul Instituţiei Prefectului, precum și deputatul Jaro Marșalic, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Austria – s-au concentrat pe oportunităţile de investiții din judeţul Caraş-Severin, vizând totodată posibilitățile de consolidare a relațiilor economice dintre România și Austria.

 

 

Prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, le-a vorbit oaspeților despre potențialul turistic și balneoclimateric al Banatului Montan, dar și despre contribuția etnicilor austrieci atât la dezvoltarea economică a județului Caraș-Severin în decursul istoriei cât și la bogăția multietnică a zonei. Și la Consiliul Județean, unde Excelența Sa Adelheid Folie a fost primită de vicepreședintele Ovidiu Rădoi, a fost punctată nevoia promovării județului Caraș-Severin ca destinație turistică pe piața austriacă.

 

 

La rândul său, Excelenţa Sa Adelheid Folie a precizat că și în Austria au fost zone mono-industriale similare cu cele din Caraș-Severin, iar pentru conservarea acestora este important să fie identificate metode de transformare și adaptare la realitatea de astăzi. Excelența Sa a punctat că resursele naturale sunt un atu pentru dezvoltarea turistică a județului Caraș-Severin și a propus ca, prin intermediul Asociației  de turism din Austria, să fie realizate schimburi de experiență între austrieci și români. În final, şi-a exprimat disponibilitatea de a sprijini autorităţile locale în dezvoltarea judeţului, în măsura posibilităților.

 

În momentul de față, Austria ocupă locul 3 în clasamentul țărilor care au investit în Caraș-Severin, după participarea străină la capitalul subscris. Potrivit datelor oficiale, la finele anului 2021, în Caraș-Severin erau înregistrate 141 de firme cu capital austriac ce activează în domenii precum producția de energie electrică, cultivarea cerealelor, a plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, extracția pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții.

 

UPDATE, 5 martie 2022

 

Tot ieri, Excelența Sa Adelheid Folie și Georg Bardeau au avut o întrevedere și cu primarul Reșiței. Cu această ocazie, Ioan Popa i-a prezentat doamnei ambasador oportunitățile pe care orașul nostru le are pentru potențiale investiții. Totodată, acesta și-a arătat disponibilitatea de a susține orice inițiativă a mediului de afaceri austriac care poate crea noi locuri de muncă în Reșița.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite