Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Excelenţa Sa Peer Gebauer, în vizită în Caraș-Severin

 

Președintele Consiliului Județean Caraş-Severin, Romeo Dunca, alături de viceprimarul municipiului Reşiţa, Mădălina Chiosa, au primit ieri, 27 octombrie 2022, vizita Excelenţei Sale Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania în România, aflat în Banatul Montan pentru prima dată de la preluarea funcției, în august 2021.

 

Excelenţa Sa Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania în România, a venit în Caraș-Severin însoțit de Sandra Zipprich, consilier cultural în cadrul Ambasadei Republicii Federale Germania. Prima oprire a fost la Palatul Administrativ unde a fost primit de președintele Consiliului Județean Caraş-Severin, Romeo Dunca, și viceprimarul municipiului Reşiţa, Mădălina Chiosa. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre potențialul economic și turistic al Banatului Montan, despre proiectele pe care Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Reșița le derulează, despre construcția fabricii cu capital german care urmează a fi deschisă la Reșița, despre trenul cu hidrogen care va face legătura între Reșița și Timișoara, precum și despre capacitatea pe care județul Caraș-Severin o are în domeniul producerii de energie verde.

 

„Excelenţa Sa, Dr. Peer Gebauer, a menționat faptul că vizita delegației bavareze la Reșița, care a avut loc săptămâna trecută la Consiliul Județean Caraș-Severin, a avut un impact pozitiv, cei prezenți evidențiind potențialul de dezvoltare al județului, precum și deschiderea reprezentanților celor două administrații în ceea ce privește colaborarea bilaterală româno-germană”, transmite Consiliul Județean.

 

 

Președintele CJ Caraş-Severin, Romeo Dunca, a menționat faptul că instituția pe care o reprezintă este dispusă să acorde tot sprijinul de care este nevoie pentru consolidarea cooperării dintre Consiliul Județean Caraș-Severin și instituții partenere din Germania, dar și pentru dezvoltarea unor noi colaborări. La rândul său, viceprimarul Mădălina Chiosa a reiterat deschiderea pe care municipiul Reșița o are față de investitorii care aduc plusvaloare comunității prin crearea de noi oportunități pe plan local.

 

La întâlnire au mai fost prezenţi preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din județul Caraș-Severin, Erwin Josef Ţigla, și conf. univ. dr. ing. Cristian Chioncel, prodecanul Facultății de Inginerie a UBB Reșița. De la Palatul Administrativ, delegația s-a deplasat la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” și la Colegiul Național „Diaconovici-Tietz”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available