Primăria Reșița și PORR Construct turează motoarele. Proiectul de reintroducere a tramvaielor va fi finalizat înainte de termen

 

Demarate la sfârșitul lunii mai, lucrările de modernizare a infrastructurii în vederea reintroducerii tramvaielor în municipiul Reșița s-au extins, în momentul de față, pe aproape întreaga lungime a traseului. Singurul tronson rămas „neatacat” de firma austriacă PORR este cel din zona Centrului Civic, aici execuția lucrărilor urmând să înceapă după sărbătorile de iarnă.

 

Termenul final pentru implementarea proiectului de modernizare a infrastructurii în vederea reintroducerii transportului public electric în Reșița este, conform contractului, aprilie 2024, însă atât municipalitatea, cât și constructorul și-au asumat finalizarea lucrărilor cu cel puțin patru luni mai devreme. Acesta este și motivul pentru care se lucrează pe mai multe tronsoane concomitent, iar programul a fost prelungit și pe perioada nopții. „Ambiția este să terminăm în 2023. În acest moment nu aș putea să vă spun dacă va fi decembrie 2023 sau noiembrie 2023. Este, dacă vreți, un target personal, asumat și de echipa din Primărie și de constructori, de toată lumea. Acest lucru înseamnă că acele sesizări că se lucrează noaptea vin ca o consecință exact a acestei ambiții”, a declarat administratorul public al municipiului, Claudiu Kiss.

 

Primul tronson care va fi finalizat va fi Kaufland-Intim, inclusiv pasajul, termenul avansat în urmă cu câteva luni fiind menținut – decembrie, anul acesta. În plus, potrivit city-managerului Claudiu Kiss, sunt șanse ca, în această etapă, până în decembrie 2022, să se încheie lucrările și în zona Triaj, până la stația OMV.

 

În ceea ce privește zona centrală, Claudiu Kiss a explicat că au fost făcute unele modificări în graficul de lucrări pentru a nu crea un disconfort și mai mare cetățenilor, în perioada sărbătorilor de iarnă: „Am suprapus niște lucrări. În grafic, zona Muncitoresc nu trebuia abordată în această etapă. Ar fi trebuit continuat tronsonul Bulevardul Revoluția din Decembrie – Centrul Civic, dar am preferat să nu lucrăm în zona Centrului Civic pe perioada sărbătorilor și de aceea am început lucrările din Muncitoresc spre centru. Este o suprapunere de lucrări, dar asta ne ajută să scurtăm puțin timpii de execuție și, evident, coșmarul reșițenilor”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available