Amenzi de peste 20.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID în Caraș-Severin

 

Polițiștii și jandarmii cărășeni au efectuat, pe parcursul acestei săptămâni, acțiuni de control pentru prevenirea răspândirii și infectării cu virusul SARS-CoV-2. Verificările au vizat modul în care sunt respectate pe raza județului Caraș-Severin prevederile Legii 55 din 2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

În cadrul acțiunilor de control derulate pe raza județului Caraș-Severin, echipajele Poliției și Jandarmeriei au verificat aproximativ 10.000 de persoane și 7.000 de obiective – 223 de societăți comerciale, peste 6.000 de locații de interes și 662 de mijloace de transport persoane – cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Peste 1.000 de persoane aflate în locații unde se impune prezentarea certificatului verde au fost verificate cu privire la existența documentului digital.

 

„Pentru abaterile constatate au fost aplicate 130 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55 din 2020, în valoare totală de 24.000 de lei, majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. De asemenea, o persoană a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea cu amendă în valoare de 2.000 de lei”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

CITEȘTE ȘI: Măsurile anti-COVID, opționale pentru unii cărășeni. Peste 150 de persoane amendate în trei zile pentru încălcarea regulilor

 

Oamenii legii avertizează că astfel de acțiuni de control vor fi efectuate zilnic și recomandă persoanelor fizice și juridice să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse de autorități.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite