CSM Reșița, a 11-a victorie și loc garantat în play-off. Dan Alexa: „Trebuie să menținem ritmul. Este foarte greu să nu prindem barajul”

 

CSM Reșița a obținut astăzi a 11-a victorie în 12 etape din campionatul Ligii 3 la fotbal, 4-1 (1-1) cu Jiul Petroșani pe stadionul din Valea Domanului, și își asigură astfel matematic calificarea în play-off, cu șase runde înaintea încheierii sezonului regular.

 

Așa cum încep să ne obișnuiască, rosso-nerii au deschis și azi repede scorul (min. 8), la capătul unei faze spectaculoase, creată de Drăghiceanu și finalizată cu un voleu imparabil de Jorza. Dar tot repede, de astă dată, s-au văzut și egalați (min. 12), după o ieșire neinspirată la 25 de metri a portarului Micu. Acesta l-a surprins până și pe coechipierul său Bărboianu, dar nu și pe atacantul oaspeților Cocină, care doar de Black Friday s-ar fi putut întâlni cu o asemenea ofertă – aceea de a i se oferi în față o poartă goală, pe care nu a ezitat să o găsească cu o boltă trimisă de la nici 30 de metri.

 

La 1-1, gazdele s-au cam jucat cu ocaziile (de două ori Mediop și tot de două ori Velcotă), arbitrul Dragoș Luncan din Cluj s-a jucat și el (de-a Baba Oarba) la o fază ce l-a avut în postură de atacant ras în careu pe Mediop, astfel că pauza a găsit cele două echipe la egalitate. La egalitate pe tabela de scor, nu și numeric, pentru că în finalul reprizei Cocină a întors cadoul primit, lăsându-și adversarii cu un om în plus.

 

Dan Alexa și ai lui au profitat din plin imediat după pauză. Au pus presiune din start pe adversar, portarul Trașcă parează miraculos trasorul lui Cioinac, dar câteva secunde mai târziu este păcălit de Mediop, care îi fură mingea în careul mic și nu mai ratează (2-1, min. 47). O face însă după doar trei minute, dar lângă el se află Munteanu, marcator în calitate de beneficiar inspirat al finalizării nereușite a senegalezului. Tot repede pică și golul de 4-1 (min. 54), Amir Jorza trecându-și în cont dubla. Forcingul gazdelor a continuat până în final, nu au lipsit ocaziile, dar – ca de obicei – nici ratările sau chiar neșansa.

 

CSM Reșița: Micu – Bărboianu, Breșneni, Rimovecz (60, Sima) – Cioinac – Vasluian (80, Cristodulo), Drăghiceanu (80, Avram), Jorza, Munteanu (60, Fota) – Velcotă (60, Cristea), Mediop.

 

În aceeași etapă: CSM Deva – Gilortul Târgu Cărbunești 3-1, Voința Lupac – Pandurii Târgu Jiu 2-1, Progresul Ezeriș – Aurul Brad 3-0, Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2 – Viitorul Șimian 1-1. În clasamentul Seriei a 7-a, cu șase etape înaintea încheierii sezonului regular, CSM Reșița conduce cu 34 de puncte, urmată de CSM Deva – 25, Voința Lupac – 24, Pandurii Târgu Jiu – 21, Progresul Ezeriș – 15. În play-off vor intra patru echipe, iar la meciurile de baraj se vor califica primele două.

 

Roș-negrii vor juca etapa viitoare pe teren propriu, sâmbătă, 20 noiembrie, cu formația de pe locul secund, CSM Deva. „Este o echipă agresivă, care își va vinde scump pielea, dar noi suntem în grafic – a declarat după victoria de azi antrenorul Dan Alexa. Am crescut ca joc, jucătorii evoluează foarte bine, trebuie să menținem ritmul până în iarnă. Și-apoi va urma perioada de pregătire, înaintea play-off-ului și a meciurilor de baraj, pentru că este foarte greu să nu prindem barajul ținând cont de diferența de puncte de acum. Pe mine mă interesează ca echipa să arate o creștere de la joc la joc. Le-am spus și jucătorilor: normal că-mi doresc să câștig, dar și modul cum o facem e important”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite