Copiii mai puțin norocoși din Reșița și Bocșa au simțit darul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române

 

Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Caraș-Severin a desfășurat, pe parcursul acestei săptămâni, campania umanitară denumită generic „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

 

În mijlocul unor copii mai puțini norocoși – așa i-au sărbătorit jandarmii cărășeni pe Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil, ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române. Alături de jandarmi în campania umanitară pe care au inițiat-o s-au aflat studențiii Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Departamentul de Asistență Socială din cadrul Universității „Babeș Bolyai” – Centrul Universitar Reșița.

 

„Luni, noi, jandarmii cărășeni, am reușit să aducem bucuria pe chipul a o sută de copii din municipiul Reșița. Miercuri am fost prezenți în mijlocul cetățenilor din Bocșa, alături de Instituția Prefectului Caraș-Severin, unde, împreună cu ajutoarele nostre – copii din cartierele reșitene Mociur și Muncitoresc, precum și studenți din cadrul UBB, am împărțit peste 150 de pachete cu mâncare, dulciuri, haine și jucării”, informează purtătorul de cuvânt al IJJ Caraș-Severin, Marius Săndulescu.

 

Ziua de vineri a fost dedicată copiilor cu nevoi speciale din cadrul Centrului „Primăvara” din Reșița. Cei 20 de copilași care au vizitat sediul IJJ Caraș-Severin le-au dăruit jandarmilor un cadou inedit – „au pictat cu mâinile un perete al inspectoratului, acolo unde există și un ceas format din imagini cu ei din timpul activităților desfășurate cu jandarmii cărășeni”, spune Marius Săndulescu. În mijlocul copiilor s-a aflat și Liliana Gherle, căreia Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin i-a oferit o distincție pentru cele peste 150 de acțiuni umanitare desfășurate împreună.

 

Astăzi, 13 noiembrie, în ultima zi a campaniei, copiii din cadrul Centrului de Asistență Socială Reșița se vor întâlni la sediul Postului Montan Văliug cu jandarmii montani, se vor bucura de natură și vor învața cum trebuie să te comporți atunci când ești pe munte. Ziua se va încheia cu un foc de tabără și o masă tradițională.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite