Amenzi de peste 800.000 de lei în weekendul de Florii, în Caraș-Severin

Peste 300 de cărășeni care au ignorat restricțiile impuse prin ordonanțele militare au fost amendați, în perioada 10-12 aprilie. Pe lângă aceștia, în plasa oamenilor legii au mai căzut și alte peste 150 de persoane care au fost sancționate pentru diverse abateri de la prevederile legale.

În weekendul de Florii, au fost în stradă peste 700 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, în misiuni de asigurare a ordinii publice și pentru prevenirea și limitarea răspândirii coronavirusului. Echipajele au intervenit la 145 de evenimente, dintre care 90 au fost sesizate pe numărul unic de urgență 112. Totodată, au fost sesizate 44 de infracțiuni.

„În urma activităților desfășurate în teren, polițiștii au aplicat 491 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 860.000 de lei. 337 dintre acestea, de peste 770.000 de lei, au fost aplicate persoanelor care nu au respectat prevederile ordonanțelor militare privind circulația pe drumurile publice”, informează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Un sfert dintre amenzi au fost date pe parcursul a doar două ore, vineri, 10 aprilie, între 13-15. În acest interval orar au fost verificate peste 530 de autovehicule și au fost legitimate peste 840 de persoane. Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 124 de sancțiuni contravenționale.

Pe lângă nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare privind circulația pe drumurile publice, oamenii legii au mai dat amenzi și pentru abateri de la normele rutiere sau pentru infracțiuni silvice. De asemenea, au reținut în vederea suspendării 6 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare, au confiscat circa 17 metri cubi de material lemnos, în valoare de 8.588 de lei, și au întocmit două dosare penale unor persoane surprinse la volanul unor vehicule fără a avea permis de conducere.

Sursă foto: oradeaindirect.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite