Amenzi și dosare penale pentru șoferi, bicicliști și pietoni, pe drumurile publice din Caraș-Severin

 

Aproape 500 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii rutieri din Caraș-Severin, la sfârșitul săptămânii trecute, celor care au încălcat normele rutiere în vigoare.

 

Polițiștii cărășeni au derulat, în weekend, o nouă acțiune cu efective mărite în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în cadrul căreia au sancționat 487 de șoferi, 15 bicicliști și 13 pietoni care au încălcat normele rutiere.

 

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin, cele mai multe amenzi – 195 – au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. De asemenea, cinci conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți zece care au depășit viteza legală cu peste 50, respectiv peste 70 km/h au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În total, au fost reținute în vederea suspendării 33 de permise de conducere și au fost retrase 20 certificate de înmatriculare.

 

Polițiștii rutieri au constatat și 15 infracțiuni la regimul rutier, cele mai multe privind conducerea unui autovehicul fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. În două cazuri, polițiștii au găsit și droguri în autoturisme, la un tânăr de 26 de ani pe care l-au oprit pentru control aseară, în Piața 1 Decembrie 1918 din Reșița, respectiv la un bărbat din Păltiniș oprit în trafic pe strada Ștefan Jianu din Caransebeș.

 

Săptămâna aceasta, polițiștii vor acționa și în cadrul Planului de Operațiuni Roadpol – SEATBELT, ce vizează verificarea respectării obligației conducătorilor auto și a celorlalți ocupanți din autovehicule de a purta centura de siguranță, precum și a obligației de a nu folosi telefonul mobil în timpul condusului. „Polițiștii rutieri vor intensifica acțiunile desfășurate pe drumurile publice, în cadrul cărora vor fi verificate și aceste aspecte, alături de celelalte obligații impuse de normele rutiere, iar în caz de nerespectare a acestora, vor fi aplicate prevederile legale în vigoare”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available