Angajări fără concurs la DSP. Instituția a avut nevoie de personal pentru anchetele epidemiologice COVID-19

În Caraș-Severin, Direcția de Sănătate Publică are în lucru, în medie, 70-80 de anchete epidemiologice pe zi, echivalentul cazurilor de COVID-19 confirmate pe parcursul a 24 de ore. Pentru a face față situației, au fost făcute angajări pe mai multe posturi, cele mai multe de asistenți medicali și statisticieni.

În total, Direcția de Sănătate Publică și-a suplimentat schema de personal cu 20 de angajați care vor activa pentru întocmirea anchetelor epidemiologice aferente cazurilor confirmate de COVID-19. „Este un volum foarte mare de muncă la DSP în această perioadă. În județ sunt confirmate zilnic 60, 70, 80 de cazuri și pentru fiecare în parte trebuie făcută anchetă epidemiologică. Pentru a le putea finaliza cât mai repede, a fost necesar să facă angajări. Noi vom încerca să le punem la dispoziție, dacă mai primim, un eurocontainer pentru a-și organiza activitatea”, a declarat prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu.

În urma selecției de dosare și a interviurilor susținute în situațiile în care numărul candidaților a fost mai mare decât cel al posturilor, DSP Caraș-Severin a angajat 14 asistenți medicali, 5 statisticieni medicali cu rol de operator calculator bază de date și 1 biolog la Compartimentul Chimie sanitară/Toxicologie. „Sub coordonarea medicilor, noii colegi vor activa la realizarea anchetelor epidemiologice. Angajările au fost făcute în baza Legii 55 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în contextul stării de alertă. Posturile au fost ocupate fără concurs, pe perioadă determinată, numirea încetând în cel mult 30 de zile de la data încetării stării de alertă”, a explicat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgors.

COVID-19, situația la zi în Caraș-Severin

Astăzi, DSP a raportat 85 de cazuri noi de COVID-19 în Caraș-Severin și 3 decese ale unor pacienți confirmați cu infecție cu coronavirus. Este vorba despre „un bărbat de 81 de ani din Bocșa care era internat la Caransebeș cu demență mixtă, hipertensiune arterială, diabet zaharat tip 2 fără insulină și , tumoră vezicală operată; un bărbat de 62 de ani din Ezeriș, internat la Reșița cu obezitate gradul 2, insuficiență venoasă cronică membre inferioare bilateral și astm bronșic și un bărbat de 61 de ani din Șopotu Nou, internat la Caransebeș, cu insuficiență cardiacă cronică, ciroză hepatică decompensată, fibrilație atrială lentă, diabet zaharat și insuficiență renală cronică”, informează reprezentanții DSP. De asemenea, 16 pacienți diagnosticați cu COVID-19 au fost declarați vindecați și au fost externați.

În momentul de față, în județ sunt 897 de cazuri active de COVID-19. 695 dintre persoanele testate pozitiv sunt în izolare la domiciliu iar 202 sunt internate în spital: 113 la Spitalul Județean de Urgență Reșița, dintre care 10 la Terapie Intensivă, și 89 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, dintre care 6 la ATI. De asemenea, sunt 22 de focare deschise, dintre care 4 au fost declarate în ultimele 24 de ore: o familie din Reșița, o unitate de producție din Moldova Nouă (brutărie), o bancă din Reșița și un nou focar la Spitalul Județean de Urgență Reșița (4 asistenți medicali de la Blocul Operator-Ortopedie).

Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în Caraș-Severin este de 2,86 la 1.000 de locuitori, în creștere față de ieri, când a fost 2,84.

La nivel național, astăzi au fost înregistrate 9.272 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus și 160 de decese (104 bărbați și 56 femei) ale unor pacienți diagnosticați cu COVID-19. În unitățile sanitare de profil din țară sunt internate 13.548 de persoane cu COVID-19 dintre care 1.139 sunt la ATI. De asemenea, alte 46.568 de persoane confirmate cu infecție cu coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 13.628 de persoane se află în izolare instituționalizată.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite